základní část, 17. kolo
07.01.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter přišel v nastavení o výhru nad Monzou

Pouze remízu 2:2 veze z Monzy milánský Inter. Nerazzurri nad nováčkem dlouho vedli, ale v nastaveném čase urval cenný bod vyrovnávací brankou Luca Caldirola. Monza tak i ve druhém zápase po reprezentační přestávce bodovala a její šance na záchranu vzrostly. Naopak pro Inter je remíza citelným klopýtnutím.

Návštěva Interu byla pro Monzu velkým svátkem a nováček soutěže se zvučného jména nezalekl. Neměl pro to taky žádný důvod, vždyť doma dokázal uprostřed září skolit i Juventus.

Ale vstup do utkání nebyl ze strany domácích nejpovedenější. V 10. minutě přilétl před branku Monzy Bastoniho centr a Matteo Darmian v náběhu a zblízka neomylně zakončil. Monza však přispěchala s okamžitou odpovědí. Patrick Ciurria technickým obstřelem nedal Onanovi šanci a srovnal stav na 1:1. Vedení Interu trvalo pouhou minutu.

Oba celky hrály velmi aktivně a ve 22. minutě si Inter vzal vedení zpátky. Marí vyrobil hrubku, když dlouho váhal s balónem u nohy, až mu ho sebral Lautaro Martínez. Argentinský útočník pak bez problému trefil odkrytou branku. Nerazzurri pak měli několik možností navýšit vedení, ale Monza odolávala. Dimarcova dělovka proletěla těsně vedle a střelu Lautara Martíneze vytáhl Di Gregorio. Zdálo se, že Inter má utkání pod svojí kontrolou, nicméně domácí zůstávali v kontaktu.

Do druhého poločasu už nenastoupil Marlon, jehož nahradil Luca Caldirola a v tu chvíli ještě nikdo netušil, že se stane hrdinou utkání. V 50. minutě Lautaro Martínez pohrdl další příležitostí a vše bylo i nadále otevřené. Inter dostal čtvrthodinu před koncem velké varování, když po tečované hlavičce musel na brankové čáře skvěle zasáhnout Onana. To byla po dlouhé době velká šance Monzy. Rozhodnuto nebylo ani v 84. minutě, když orazítkoval tyč smolař zápasu Lautaro Martínez.

Hosté si chtěli v závěru výsledek pohlídat, ale nemile je zpražil Luca Caldirola. Ciurria poslal do šestnáctky centr a Caldirola v souboji předčil Dumfriese a hlavou srovnal na 2:2. Šokovaný Inter mohl odjet i s prázdnou, kdyby pobídku na otočku zužitkoval Caldirola, ale jeho hlavičku Onana stáhl.

Inter tak v Monze zaváhal a toho budou moci využít nejbližší konkurenti. Pro Monzu je to už třetí zápas v řadě bez porážky a navíc potvrzení, že doma může pomýšlet na body proti kterémukoliv soupeři.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele