základní část, 7. kolo
18.09.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Christian Gytkjaer (© AFP)

Monza slaví historické vítězství, Juventus pokořila gólem Gytkjaera

Velká euforie zavládla po 7. kole v Monze, kam zavítal slavný Juventus k vůbec prvnímu vzájemnému měření sil. Nováček soutěže do té doby v Serii A nezvítězil, ale dnes tuto sérii přerušil a Starou dámu udolal brankou Christiana Gytkjaera 1:0. Klíčovým okamžikem ale bylo vyloučení Ángela Di Maríi ve 40. minutě prvního poločasu.

Monza je nováčkem letošního ročníku Serie A a s Juventusem se nikdy předtím nesetkala. Diváci v ochozech tedy byli pořádně natěšení a nakonec své návštěvy stadionu U-Power nelitovali.

Domácí na začátku zápasu překvapili favorita aktivitou a zády k brance hlavičkoval nad v první šanci Izzo. Vzápětí na druhé straně pálil z ofsajdu těsně mimo Vlahović a střelecky se neprosadil ani po půlhodině hry Patrick Ciurria. Monza držela s Juventusem krok a její šance na překvapivý výsledek výrazně vzrostly ve 40. minutě.

Pět minut před přestávkou totiž přišla pro Juventus obrovská komplikace. Ángel Di María v souboji udeřil loktem protihráče do hrudi a od sudího Marescy vyfasoval rovnou červenou kartu.

Monza vycítila šanci na historický okamžik a pět minut po změně stran spálila velkou tutovku. Dany Mota zakončoval u pravé tyče trestuhodně mimo branku. O chvíli později zase hlavičkoval nad Gytkjaer a i tady si musela Stará dáma vydechnout.

Juventus se i v oslabení dokázal dostat do blízkosti Di Gregoria a po standardce Paredese hlavičkoval těsně mimo Danilo. Byl to důležitý okamžik, protože hned vzápětí Monza vstřelila vedoucí gól. Christian Gytkjaer využil vynikající přihrávky od Ciurrii a zblízka Perina překonal. Na U-Power Stadium vypukla nefalšovaná radost.

Hosté nepředvedli v Monze vlastně vůbec nic. Jediným světlým momentem byla šance střídajícího Keana, jehož hlavička skončila v náruči Di Gregoria. Juventus se v minulém kole přesvědčil, že i v závěru padají branky a proti Monze to málem zopakoval. Po rohovém kopu si málem vstřelil vlastence Rovella. Špatně hrající Juventus vyrovnat nedokázal a z Monzu se vrací bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele