základní část, 15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Carlos Augusto (© AFP)

Monza zakončila povedený rok výhrou nad Salernitanou

AC Monza Brianza si v roce 2022 zajistila premiérovou účast v Serii A a stejný rok zakončila jasnou výhrou 3:0 nad Salernitanou. Pro nováčka je to důležité vítězství, protože zvýší svůj náskok na sestupové pozice. Brankáře Sepeho postupně překonali Augusto, Mota a z pokutového kopu Pessina.

Začátky Monzy v Serii A nebyly vůbec jednoduché a prvního vítězství se fanoušci dočkali až v polovině září. Stálo to však zato, protože se podařilo skolit slovutný Juventus. Následovaly i výhry nad Sampdorii, Spezií a nedávno i nad Hellasem.

O první rozruch se postaral Ciurria, který zkoušel stříhat nůžkami a fanoušci v ochozech jeho nesmělý pokus ocenili potleskem. Ve 24. minutě vstřelila Monza první branku. Carlos Augusto si v šestnáctce přebral balón a z malého vápna tísněn přesně zakončil. O deset minut později rovněž z malého vápna prostřelil Sepeho Dany Mota a s hostující Salernitanou to nevypadalo dobře.

I Granata udělala o přestávce tři změny a na její hře to bylo znát. Hosté byli najednou aktivnější a nebezpečnější, jenomže střeleckou nemohoucnost se jim vmazat nepodařilo. V 57. minutě trefil levou tyč domácí Colpani a čtvrthodinu před koncem proměnil pokutový kop Matteo Pessina. Sudí jej nařídil po Candrevově faulu a jeho následném vyloučení.

Smazat tříbrankové manko bylo pro Salernitanu neřešitelným problémem. Monza mohla vyhrát i vyšším rozdílem, ale v nastavení neuspěli Birindelli s Ranocchiou, přičemž Sepemu pomohla branková konstrukce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele