základní část, 16. kolo
04.01.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Monza Brianza veze z Florencie cenný bod

Pro Fiorentinu je remíza málo, pro hostujícího nováčka z Monzy jde o zisk. Viola nepředvedla zrovna optimální výkon a především po vyrovnání nebyla schopna jakkoliv reagovat. Do vedení dostal domácí Arthur Cabral, odpověď měl na svědomí Carlos Augusto.

Předzápasové prognózy jasně favorizovaly Fiorentinu, ale průběh utkání ukázal, že všechno může být jinak. Domácí přitom nezačali vůbec špatně a dle očekávání se také dostali do vedení. V 15. minutě ještě zachránila brankáře Di Gregória tyčka. A za dalších pět minut ochozy stadionu Artemia Franchi buráceli radostí. Arthur Cabral předvedl rychlé nohy i perfektní koncovku, vždyť jeho rána pod břevno opravdu chytatelná nebyla.

Jenže místo toho, aby domácí postupně zvýšili tempo a zápas rozhodli ve svůj prospěch, přišlo na řadu trápení. Monza hru kouskovala a nedovolila Fiorentině dostat se do tempa. Sama přitom nebyla moc aktivní, a Terracciano tak byl na druhou stranu také bez práce.

O přestávce se hosté rozhodli osvěžit hru nově příchozími hráči a v 62. minutě se nakonec dočkali vyrovnání. Carlos Augusto zůstal v náběhu ve vápně trestuhodně nehlídaný, a když k němu doputoval balón, s přehledem ho poslal do sítě.

Následně se žádný zvýšený tlak Violy nekonal. Výjimkou byl Barákův pokus, který prosvištěl těsně vedle, jinak se nic zajímavého opravdu nedělo. Monza nadějný výsledek udržela a hlavně zvýšila své šance na udržení se v soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele