základní část, 1. kolo
14.08.2022 18:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Luka Jović (© AFP)

Fiorentina vydřela výhru nad Cremonese v páté minutě nastavení

I třetí nováček v pořadí svůj první zápas v Serii A nezvládl. Fotbalisté Cremonese byli blízko vytouženému bodu, ale nadějný stav na Artemio Franchi neudrželi a v páté minutě nastavení inkasovali rozhodující branku. Za Fiorentinu se prosadili Bonaventura, Jović a Mandragora.

O favoritovi zápasu v tomto případě nebyla nouze. Očekávalo se vítězství Fiorentiny, avšak to se rodilo poměrně obtížně. Domácí začali aktivně a dokonce poměrně brzy vedli. Po Kouamého zpětné přihrávce okamžitě pálil k tyči Giacomo Bonaventura a Radu se natahoval marně. Každopádně Cremonese s vyrovnáním neotálelo. Ghiglione za další dvě minuty naservíroval do vápna ideální centr a David Okereke hlavou vstřelil první gól nováčka v Serii A - 1:1.

Ani tento výsledek dlouho neudržel a Fiorentina si vzala vedení zpátky. Ve 35. minutě se dobře zorientoval v šestnáctce Luka Jović a trochu překvapivou přízemní střelou nachytal brankáře Radua - 2:1. Viola nejenže vedle, ale v závěru prvního poločasu dostala další dáreček. Gonzalo Escalante za ošklivý zákrok vyfasoval rovnou červenou kartu a to byla pro Cremonese velká komplikace. Hosté museli samozřejmě střídat a po přestávce učinili rovnou dvě změny.

Viola chtěla utkání co nejrychleji rozhodnout třetí brankou, ale to se jí nedařilo. Dvě slibné příležitosti měl po hodině hry Bonaventura - v prvním případě pálil těsně vedle, ve druhém na balón jen o kousíček nedosáhl. Cremonese se bránilo, ale v 69. minutě dokonale domácí šokovalo. Rohový kop Mattea Bianchettiho se totiž zatočil do branky - 2:2.

A to bylo pro Violu málo. Deset minut před koncem rozehrávala volný přímý kop a dobrou střelu Biraghiho zneškodnil na rohový kop Radu. Byla to vůbec největší šance Violy v závěru utkání. Cremonese dobře bránilo a užuž to vypadalo, že si ze stadionu Artemia Franchiho odveze cenný bod. Nestalo se tak. V páté minutě nastavení přišel do vápna vysoký centr a i když ho Radu chytl do rukavic, skončil s ním za brankovou čarou. Branka byla nakonec připsána Rolandovi Mandragorovi. Fiorentina tak urvala vítězství z poslední možné šance a má první výhru v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele