základní část, 17. kolo
07.01.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Fiorentina díky penaltě v závěru udolala Sassuolo

Fiorentina má další tři důležité body, naopak Sassuolo pokračuje v matných výkonech. Z Florencie se vrací smutné, i když mu penalta Domenica Berardiho dala naději na body. Jenže penalta se pískala taky ve prospěch Fialek, které díky navrátilci Gonzálezovi slaví výhru.

Trenér Dionisi neprožívá vůbec snadné časy. Jeho Sassuolu se nedaří a nic na tom nezměnilo ani utkání na stadionu Artemia Franchiho. Na něm zpočátku panovala zvláštní atmosféra, protože právě dnes by své šestatřicáté narozeniny oslavil tragicky zesnulý někdejší kapitán Fialek, Davide Astori. I pro něj dnes Viola hrála, byť ze začátku se ocitala trochu pod tlakem Sassuola. První zajímavou ránu vypustil z kopaček Davide Frattesi, ale Terracciano byl na místě včas.

První půle nabídla dost nepřesností a obecně nepříliš pohledný fotbal. Po změně stran to ale obě jedenáctky divákům vynahradily. Ze šaten naskočil na trávník Riccardo Saponara a po pouhých dvou minutách rozjásal domácí příznivce. Kouamého centrovaný míč hosté neodvrátili, dostal se k němu právě nehlídaný Saponara a střelou o zem překonal Consigliho.

Radost ale na stadionu vydržela jen devět minut. Pak totiž Dodô zahrál ve vápně rukou a sudí díky zásahu VARu pískal penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Domenico Berardi a nemýlil se!

Byla to ale Fiorentina, která hrála prim. Patnáct minut před koncem zasahovala obrana Neroverdi na čáře po další hlavičce Saponary a o chvíli později pálil Kouamé. Sassuolo před koncem ještě zachránil brilantní Consigli, ale jen oddálil nevyhnutelné. V 90. minutě totiž obránce Ruan zahrál rukou ve vlastním vápně a penaltu kopaly i Fialky. A protože střídající Nicolás González trefil opačnou stranu, než jakou si vybral Consigli, bylo rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neudělali Monzu, je klidně možné , že udělají Sassuolo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele