základní část, 16. kolo
04.01.2023 16:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Těsnou výhru Říma nad Boloňou zajistil proměněnou penaltou Pellegrini

AS Řím začal po přestávce vítězně, byť k dokonalosti měl jeho výkon daleko. Mourinhův tým spasil již v úvodních minutách Lorenzo Pellegrini, který proměnil pokutový kop po faulu na Dybalu. Boloňa pak marně dobývala defenzívní hráz Vlků a z věčného města se vrací bez bodu.

Vrátit se do Ligy mistrů. To je jasný cíl římského AS v této sezoně a aby došlo k jeho naplnění, potřebovali Vlci zdolat nevyzpytatelnou Boloňu. AS Řím byl favoritem a tuto roli nakonec zvládl.

To nejdůležitější přišlo hned v úvodu. Paulo Dybala byl v pokutovém území faulován Lucumim a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. Lorenzo Pellegrini si vybral protější stranu, než kam skákal Skorupski a AS Řím vedl 1:0. Po čtvrthodině hry zvedl diváky ze sedadel Çelik respektive Nicólo Zaniolo, jehož teč jen těsně prolétla nad břevnem. AS Řím možná trochu překvapivě nedominoval na balónu a spíše vyčkával na chyby hostů. Ve 44. minutě vůbec netrefil zařízení opět Zaniolo a Římané se tak museli smířit jen s jednobrankovým vedením.

Boloňa směrem dopředu nic nevymyslela a bránila se i po přestávce. Hned na začátku druhého poločasu měli Vlci obrovskou šanci na pojistku, ale Zaniola výtečně vychytal Skorupski. Teprve potom si vytvořili gólovku i hosté, jenže Orsolini nezakončil dobře.

Felsineli vystrkovali růžky čím dál častěji a těsný náskok Říma nadále odolával. Boloňa to zkoušela všelijak a například pád Fergusona v šestnáctce ocenil sudí žlutou kartou za simulování. AS Řím nakonec tři body uhájil, byť v závěru měl hodně štěstí, když útočník Abraham vyhlavičkoval šanci z brankové čáry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Snáď druhá časť sezóny bude úspešnejšia a menej náchylná na zranenia. Chce to hlavne dobrý rozbeh.

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele