základní část, 11. kolo
23.10.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol vyloupila i Stadio Olimpico a upevňuje si vedení v tabulce

SSC Neapol dál kraluje italské nejvyšší soutěži a po San Siru vyloupila i další věhlasný stadion, tentokrát Stadio Olimpico v Římě. AS toho ve šlágru kola moc nepředvedlo a v tabulce zůstane po jedenácti kolech na pátém místě. Výhru Neapole vystřelil deset minut před koncem Victor Osimhen.

O první rozruch se postaral nepříliš povedenou střelou Abraham a na druhé straně si Neapol marně klestila cestičku do pokutového území Vlků. První poločas byl takticky hodně svázaný a šlo vidět, že se potkali dva zkušení stratégové - José Mourinho a Luciano Spalletti.

Zajímavý byl ale závěr poločasu, protože sudí Irrati nejprve odpískal pokutový kop pro Neapol, aby následně svůj verdikt přehodnotil a trest odvolal. Brankář Patrício totiž zasáhl míč čistě a Ndombélého pád byl přifilmovaný. Ve 45. minutě ještě vyslal víceméně propagační střelu Lozano, s čímž Patricio neměl problémy.

Mourinho určitě nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen, protože ti ani jednou nevystřelili na branku, nicméně střídat se o přestávce nerozhodl. Krátce po změně stran přestřelil z nadějné pozice Lozano a to v dosud největší šanci zápasu.

Víceméně vyrovnané utkání přiklonil na stranu Partenopei až útočník Victor Osimhen. V 71. minutě ještě po rychlém úniku pálil těsně vedle a o celých devět minut později už byl úspěšnější. Osimhen už v poměrně velkém úhlu přetlačil Smallinga a ranou ke vzdálenější tyči odstartoval blankytně modrou radost!

AS Řím měl na vyrovnání něco málo přes deset minut, ale podobně jako v celém zápasem působil směrem dopředu bezradným dojmem. Závěrečný tlak Římanů se nekonal a prosadit už se nedokázali ani Partenopei.

Po závěrečném hvizdu sudího Irratiho cloumaly s některými hráči AS Řím emoce, ale tím se na jejich porážce 0:1 vůbec nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
tadko97

Neviem. čo čakať. Obrana má dobrú formu, ale útok zatiaľ šialene tragický (neefektívny)..Neapol zatiaľ forma ako hrom. Dôležité bude, či ubránime smrteľný útok Neapolu a či využijeme šance (ak nejaké budú).

Prianie : 2:1

Tip: 1:3

Reagovat
Pharrell

1:3 1:4 go go win Napoli !!

Reagovat
Pharrell

Ale AS bude nejspíše chybět jejich nejlepší útočný hráč Dybala viď? Ten je klíčový pro ofenzívu AS. Ale podle mě si Napoli na nich smlsne rozbíjí AS Řím jak nic easy si myslím. Uvidíme večer no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele