základní část, 8. kolo
02.10.2022 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta dál zůstává bez porážky, Fiorentinu skolil Lookman

Stejný bodový zisk jako vedoucí Neapol má po osmi kolech i Atalanta Bergamo. Ta v neděli v podvečer udolala jedinou brankou Ademola Lookmana Fiorentinu a dál zůstává bez porážky.

Atalantě se v nové sezoně daří a potvrdil to i nedělní šlágr s Fiorentinou. Vyrovnané utkání nakonec dokázala uzurpovat ve svůj prospěch.

Oba celky vyznávají ofenzivní styl hry a i v neděli se ho snažily praktikovat. Fiorentina vstoupila do utkání živěji a měla hned několik slušných náznaků, nicméně obrana Bergamaschi zůstala pevná. Atalanta na svojí možnost překvapivě dlouho čekala a teprve až před koncem prvního poločasu zahrozil z ostrého úhlu Lookman, Terracciano však předvedl výborný zákrok. Vzápětí si Viola oddychla po druhé, když sudí nejprve vytasil červenou kartu pro Kouamého, aby následně svůj verdikt po přehodnocení odvolal.

Zápasu chyběly góly a těch se diváci dočkali až po změně stran. Přesněji řečeno se dočkali jediné trefy. V 60. minutě dostal Muriel spoustu času naservírovat přihrávku přesně před branku, odkud Ademola Lookman v poklidu trefil odkrytou svatyni.

Fiorentina byla nucená více otevírat hru a toho mohli Bergamaschi využít. Maehle šel z levé strany sám na branku a jeho obstřel se mezi tyče nevešel. Nic dalšího už se v zápase nestalo, a tak může Atalanta slavit nejtěsnější vítězství i návrat na druhé místo tabulky za vedoucí Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele