základní část, 20. kolo
28.01.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta podle očekávání porazila Sampdorii, znovu se trefil Lookman

Fotbalisté Atalanty Bergamo si proti sestupem ohrožené Sampdorii připsali tři body a minimálně do neděle se posunuli na třetí místo tabulky. Bergamaschi poprvé udeřili před koncem prvního poločasu, kdy se trefil dánský reprezentant Joakim Maehle a druhou branku si schovali na začátek druhého dějství. Stejně jako proti Juventusu navázal na střelecké představení Ademola Lookman.

I když byli domácí horkým favoritem, stál proti nim soupeř, který potřeboval bodovat. Sampdoria je namočena do bojů o záchranu a body z Bergama by jistě přišly vhod.

Sampdoria začala v Gewiss Areně aktivně a jen taktak, že se nedostala do vedení. Střelu Gabbiadiniho Musso vyrazil, stejně jako dorážku Rincóna. Balón se přitom zastavil prakticky na brankové čáře. Také na druhé straně přišla šance a Hateboer na zadní tyči zblízka netrefil.

Hosté si znovu vytvořili velkou příležitost ve 20. minutě a opět zakončovali nadvakrát. Nejprve neuspěl Lammers a po něm i Léris. Námořníci byli za neproměněné šance nakonec potrestáni a ve 42. minutě šla Atalanta do vedení. Střelu Lookmana zastavila tyčka, jenže domácí zůstávali u balónu a načechraný centr Hateboera dopravil do sítě hlavou Joakim Maehle.

Atalanta byla tedy v prvním poločase spokojenější a své vedení na začátku druhého dějství pojistila. Ademola Lookman potvrdil vynikající formu a po dvou brankách do sítě Juventusu se prosadil i proti Sampdorii. Po jeho křižné ráně k tyči se Audero natahoval marně.

Domácí pak ubrali na tempu a hlídali dvoubrankový náskok. Dobrou příležitost měl sice nově příchozí Zapata, jenomže branku přestřelil. Sampdoria sahala v závěru alespoň po kontaktním gólu, nicméně ani ten jí nebyl dopřán. Lérisovu hlavičku zlikvidoval Musso na rohový kop a v nastavení neplatil Quagliarellův gól pro údajný ofsajd. Atalanta tak splnila povinnost a doma porazila Sampdorii 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele