základní část, 10. kolo
15.10.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Mario Pašalić (© AFP)

Atalanta má další tři body, otočila utkání se Sassuolem

Alespoň na pár hodin má Atalanta ten luxus vyhřívat se na první příčce Serie A. Na domácí půdě sice dnes večer prohrávala se Sassuolem, ale na branku Kiriakopoulose dokázala odpovědět dvěma přesnými zásahy, které od sebe dělily jen dvě minuty čistého času.

Sassuolo není snadným soupeřem a dnes to opět platilo. Teprve do svého druhého soutěžního zápasu se od prvních minut zapojil mladíček Luca D’Andrea, který nastoupil na obvyklém místě kapitána Berardiho. Ten se do hry dostal až později. V prvních minutách se sice Sassuolo usadilo na polovině soupeře, ale šance si jako první vytvářela Atalanta. Ve 14. minutě pálil v zajímavé šanci Mario Pašalić, kterého ale fantasticky vychytal Andrea Consigli!

V další pasáži se začaly množit fauly, což sudí Matteo Marcenaro řešil asi nejlépe, jak mohl. Ihned si zjednal pořádek a odměňoval je žlutými kartami. Tak se obě jedenáctky zase začaly soustředit spíš na fotbal. A diváci si rozhodně nemohli stěžovat, protože ve 41. minutě se do vedení dostal outsider utkání. Po krásném pasu D’Andrey si na zadní tyči naskočil na míč obránce Kiriakopoulos a nádhernou ranou pod břevno zavěsil!

Jenže Sassuolo si nedalo pozor na zadní vrátka a ještě do konce poločasu inkasovalo. Centr Koopmeinerse vyrazil Consigli pouze před sebe. Tam si jej sebral Soppy a naservíroval míč před sebe na Maria Pašaliće - 1:1.

A teď začalo to pravé drama. Ze druhého poločasu bylo odehráno sotva pár vteřin, když se Brandon Soppy opět dostal k míči, našel nabíhajícího Ademolu Lookmana a ten si poradil lahůdkově jak s obráncem, tak i s brankářem Consiglim! Po hodině hry dostal dost prostoru i Domenico Berardi, ale jeho kroucená rána skončila jen na břevně! Celé utkání završil svou šancí Rasmus Winther Højlund, který ale narazil opět jen na skvělého Consigliho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele