základní část, 17. kolo
09.01.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta díky střídajícímu Bogovi otočila duel s Bolognou

První poločas vyzněl jasně pro Bolognu, která se trefila už po šesti minutách. Jenže po změně stran už si Mottovi svěřenci nedokázali vytvořit další šanci a naopak dvakrát kapitulovali.

Atalanta nutně potřebovala ukončit sérii několika negativních výsledků, aby se dostala opět výš. Před utkáním Orobici figurovali až na sedmém místě v tabulce, což je umístění hodně vzdálené představám vášnivých fanoušků. Jenže Bologna pod vedením trenéra Motty není vůbec snadný soupeř a body na své půdě nerozdává komukoli.

Že to favorit utkání dnes nebude mít jednoduché, naznačila už šestá minuta. Palomino totiž chyboval při pokusu o odvrácení míče a v podstatě ho naservíroval dravému Riccardovi Orsolinimu. Ten na nic nečekal, udělal pár kroků a ráznou střelou k tyči poslal domácí klub do vedení!

Bologna to navíc svému soupeři dost ztěžovala a Atalantě se vůbec nedařilo dostat se třeba jen na dostřel brankáře Skorupského. Domácí Felsinei vždy po ztrátě míče velmi rychle vysunuli presink a nedopřávali Atalantě moc prostoru pro tvoření. V tomhle duchu se odbýval celý první poločas, hosté jen marně hledali skulinku v dobře zformované obraně Felsinei.

Ale nevzdali se a byli za to po zásluze odměněni. Střídající Jérémie Boga dokázal přistrčit míč na Teuna Koopmeinerse a mladý záložník ukázal, co umí jeho levačka. Tvrdou dělovkou poslal balon ještě před zákrokem prvního obránce k tyči a krásnou ranou srovnal stav na 1:1.

Tenhle stav ale vydržel jen jedenáct minut, protože pak se Boga opět předvedl v plné síle. Potáhl míč k vápnu soupeře a krásně do něj vysunul mladého střelce Rasmuse Højlunda. Devatenáctiletý talent sice byl v obležení dvou hráčů, ale přesto dokázal ještě před padajícím brankářem vymyslet lehký oblouček, který dostal míč do sítě! Tohle byl nakonec rozhodující gól, protože Atalanta si vedení už nenechala vzít.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele