základní část, 20. kolo
27.01.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Střet polských brankářů zvládl lépe Skorupski. Absenci boloňského kanonýra zastínil Orsolini

Hráči Bologni i bez zraněného Marka Arnautoviče porazili na domácím hřišti ve 20. kole Serie A Spezii 2:0, a prodloužili tak ligovou sérii neporazitelnosti s tímto soupeřem. Fotbalisté celku z města, kde sídlí nejstarší univerzita na světě, zvítězili zejména zásluhou Riccarda Orsoliniho, jenž si připsal gól a asistenci. Souboj polských brankářů tedy ovládl Lukasz Skorupski, jenž na rozdíl od svého mladšího krajana Bartolomieje Dragovského neinkasoval.

Ačkoliv spolu oba soupeři nesehráli velké množství vzájemných duelů, za zmínku jistě stál fakt, že Spezia v rámci novodobé nejvyšší italské soutěže nikdy Bolognu neporazila. Na Stadio Renato Dall’Ara dokonce v obou předchozích případech prohrála, přičemž hrdinou posledního takového střetnutí byl dvougólový Arnautovič. Hvězdný rakouský útočník ovšem po Vánocích zasáhl do jediného utkání a možná i kvůli tomu Rossoblu v předchozím kole pouze remizovali s posledním Cremonese.

Úvodní minuty jasně opanovali hráči v červenomodrých dresech. Zatažená obrana Spezie ale nepřipustila větší ohrožení brány Dragovského. Komplikace pro hostující tým přišla v 18. minutě, kdy kvůli zranění musel opustit hrací plochu středopolař Viktor Kovalenko. A byl to právě jeho nástupce Daniel Maldini, který po minutě na hřišti jako první vážně ohrozil branku soupeře. Domácí na sebe v soupeřově vápně upozornili až 10 minut před koncem první půle, kdy Dragowski vytáhl perfektní zákrok proti střele Joshuy Zirkzeeho. Při další šanci už ale musel vousatý strážce kapitulovat, jelikož se po následném rohu ve vápně nejlépe zorientoval rakouský obránce Stefan Posch a zavěsil míč těsně pod břevno. V závěru poločasu mohl z dorážky vyrovnat Emmanuel Gyasi, jeho ránu z úhlu ale fantasticky zastavil Skorupski.

Ani úvod druhého dějství nenabídl příliš atraktivní podívanou. Mírně více ze hry měli stále Rossoblu, jejich cílem však bylo zejména neztratit míč a bránit hubený náskok. S přibývajícím časem začínali více hrozit i hosté. Možnost vyrovnat měli po rohovém kopu v 69. minutě, jenže pokus útočníka Spezie mířil přímo do náruče Skorupského. Z následného rychlého protiútoku potom zahrozil Orsolini, proti jeho střele se ale blýsknul Dragowski. Orsolini však dostal v 77. minutě druhý pokus a tentokrát byl při svém samostatném úniku neomylný.

Spezia se tak historicky prvního venkovního vítězství nad Bolognou nedočkala a nezískala ani bod. V příštím kole přivítá 5. února Neapol, Rossoblu se tentýž den představí na hřišti Fiorentiny.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele