základní část, 19. kolo
23.01.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

David Okereke (© AFP)

Penalta a vlastňák, zápas v Boloni skončil remízou

Dva góly viděli diváci na stadionu Renato Dall'Ara v pondělní dohrávce mezi Boloňou a Cremonese. Hosté sice znovu nevyhráli, ale bod je pro něj úspěchem i potvrzením pohárového vítězství nad Neapolí. Cremonese vedlo díky penaltě Okerekeho, nicméně dělbu bodů zařídil vlastní gól Vlada Chiricheşe.

Rumunský obránce přitom dost možná nemusel ani nastoupit, neboť ještě nedávno laboroval se zraněním. Davide Ballardini mu dal důvěru od úvodní minuty.

Až po čtvrthodině hry se začalo na hrací ploše něco dít a zatímco Orsoliniho slibné šanci předcházel ofsajd, na druhé straně nebezpečně střílel Okereke a Skorupski se musel činit. Bohužel více se toho v prvním poločase nestalo a remíza 0:0 byla přesným odrazem dění.

Začátek druhé půle byl slibnější a ve 48. minutě měli hosté pokutový kop! Domínguez zahrál rukou a sudí po shlédnutí VARu neměl na vybranou. David Okereke zvolil riskantní střelu doprostřed, a protože Skorupski skočil na stranu, vedlo Cremonese 1:0.

Nebylo to ale na dlouho. Předchozí hříšník Domínguez mohl celou věc odčinit, jeho obstřel však skončil vedle. V 55. minutě už bylo srovnáno. Hlavičku Fergusona Carnesecchi vyrazil a před Zirkzeem si vstřelil vlastní gól Chiricheş.

Velký rozruch ještě přinesla dalekonosná rána Lykogiannise, kterou Carnesecchi s vypětím všech sil vyrazil nebo příležitost Felixe Afeny-Gyana, který pro změnu na balón nedosáhl.

Dramatický byl i závěr. V 83. minutě se posuzoval penaltový zákrok v pokutovém území Boloni, nicméně k prohřešku skutečně nedošlo. Minutu před koncem pak Rossoblu odmítli vedení a Cremonese zachránil na brankové čáře nejprve brankář Carnesecchi a po něm i obránce Ferrari. Ani to nebylo všechno, v nastaveném čase trefil z úhlu tyč Ferguson! Duel zkrátka vítěze nepoznal a skončil plichtou 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Asi 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele