základní část, 15. kolo
12.11.2022 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Michel Aebischer (© AFP)

Sassuolo nestačilo na rivala z Bologni. O vítězi regionálního derby rozhodl premiérový střelec

Bologna zvítězila v 15. kole Serie A nad Sassuolem v poměru 3:0. Zápas celků z oblasti Emilia-Romagna rozhodl prvním gólem v dresu domácích Michel Aebischer, na kterého po změně stran navázal osmou trefou v sezoně Marko Arnautovič. Rossoblu tak skvěle zareagovali na nevydařený duel s Interem a přezimují v klidném středu tabulky.

Když už to vypadalo, že se Bologna konečně začala zvedat, schytala pořádnou facku v podobě prohry 1:6 v Miláně. Ani Sassuolo na tom však nebylo o mnoho lépe, jelikož z posledních šesti ligových duelů vyhrálo jen jeden. Jisté nicméně bylo, že se diváci ofenzivního fotbalu měli na co těšit, protože s takřka naprostou pravidelností se ve vzájemných kláních v posledních čtyřech letech prosazovaly oba celky.

Úvod duelu nepřinesl mnoho zajímavých situací, což ovšem nemělo vliv na fantastickou atmosféru derby, kterou umocňovaly zaplněné tribuny na Stadio Renato Dall'Ara. K první šanci se schylovalo po čtvrthodině, kdy na zadní tyči nepřesně střílel hostující Hamed Junior Traoré. Domácí se k zakončení dostali až ve 30. minutě, stálo to však za to. Jhon Lucumí vyzval centrem nabíhajícího Aebischera, jenž míč tečoval perfektně k tyči a mohl se jít s celou lavičkou radovat ze svého premiérového gólu v Serii A.

Bologna měla parádní vstup do druhé půle, který podepsal svým osmým gólem v ligové sezoně Arnautovič. Rakouský útočník využil skvělé průnikové přihrávky Roberta Soriana, oběhl lehajícího si brankáře a pohodlně zvýšil na 2:0. Kouč Sassuola se snažil oživit hru svých svěřenců střídáními. Na trávník se dostal mimo jiné italský reprezentant Domenico Berardi, pro nějž šlo o nejdelší porci minut od srpnového zranění. Ani nasazení zkušeného útočníka však nezlepšilo útočný projev Neroverdi. Naopak třetí branku přidal v 78. minutě pěknou ranou pod břevno Lewis Ferguson.

Domácí napravili debakl s Interem a získali tři body. Příští utkání sehrají v prvním lednovém týdnu na stadionu AS Řím, Sassuolo přivítá Sampdorii.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele