základní část, 12. kolo
30.10.2022 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta zvítězila v Empoli 2:0

Všechny body veze ze stadionu Carla Castellaniho Atalanta. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho udeřili už v prvním poločase zásluhou Hanse Hateboera a druhou branku přidal po změně stran Ademola Lookman.

Nedělní menu italské ligy odstartovalo v Empoli, kam zavítala favorizovaná Atalanta. Hosté před týdnem prohráli s Laziem a potřebovali nezdar odčinit. Úvod dějství byl v jejich režii a Lookman v první šanci Vicaria nepřekonal. V ještě větší šanci byl v 16. minutě Éderson. Brazilský útočník těžil z dobré kombinace, ale ani natřikrát nedostal balón do domácí sítě. Atalanta odemkla defenzívu Empoli po půlhodině hry, kdy se objevil po skrumáži sám před brankou Hans Hateboer a poslal balón za brankovou čáru.

Atalanta kontrolovala hru a ještě do poločasu mohla vedení navýšit. Volný přímý kop v podání Orobici zastavil Destro loktem a sudí odpískal pokutový kop. Teun Koopmeiners zvolil střelu doprostřed branky a Vicario jí nohama fantasticky vyrazil.

Empoli potřebovalo směrem dopředu něco vymyslet, jenomže nepomohlo ani střídání a v 59. minutě už Atalanta odskočila na rozdíl dvou branek. Ademola Lookman si ve vápně navedl balón na pravačku a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0.

Ačkoliv měli domácí ještě čas s výsledkem něco udělat, Atalanta jim nic zásadního nedovolila. Od třetího inkasovaného gólu navíc zachránil domácí ofsajd, popřípadě dobrý zákrok Vicaria proti Lookmanovi. Pět minut před koncem sice Empoli dotlačilo balón do branky, ale radost v ochozech stadionu Carla Castellaniho byla kvůli ofsajdu zbytečná.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele