základní část, 10. kolo
16.10.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sandro Tonali (© AFP)

Rossoneri se ve městě tragické lásky dočkali vítězství. Nedělní večer Veroně otrávil Tonali

AC Milán v 10. kole Serie A nedopustil překvapení a ve Veroně, městě spojeném s příběhem Romea a Julie, porazil místní Hellas 2:1. Favorit se dostal do rychlého vedení, pak mu ale vyrovnávací trefou přidělal starosti Koray Günter. Pro 28letého obránce se jednalo o vůbec první ligový zásah v páté sezoně na Apeninském poloostrově. Vítězství na stranu Rossoneri ale přesto strhl v 81. minutě Sandro Tonali.

AC Milán se vracel do nejvyšší italské soutěže po těžké porážce v Lize mistrů, kde padl s Chelsea v poměru 0:3. V lize si ovšem úřadující mistr vedl o poznání lépe, když od startu sezony prohrál pouze jednou. V posledním kole navíc dokázal vyzrát na Juventus, který porazil 2:0. Tentokrát se chystal změřit síly s Veronou, která naopak nepředváděla dobré výkony a po čtyřech prohrách v řadě se v tabulce nacházela až na 18. příčce.

Jako první se v utkání radovali Milánští. V deváté minutě se individuálním průnikem dostal do šestnáctky Rafael Leao, jehož následnou přihrávku si do vlastní sítě srazil Miguel Veloso. Navýšit vedení se po rychlém protiútoku pokusil Olivier Giroud. Před bránou osamocený francouzský kanonýr však těsně minul a pátý ligový zásah nepřidal. Po necelých 20 minutách se o vyrovnání postaral Günter poté, co jeho střílený centr smolně tečoval za bezmocného brankáře hostující stoper Matteo Gabbia. Ve zbytku úvodního poločasu se už ani jeden tým do vyložené šance vinou mnoha nepřesností nedostal.

Po změně stran mohl obrat Verony dokonat Roberto Piccoli. Ten však hlavičkoval nadýchaný centr pouze do břevna a těsně nad horní tyčí prosvištěla také Günterova pohotová dorážka zpoza vápna. Navzdory špatnému výkonu Milána zahrozili v poslední čtvrthodině Theo Hernandez a Ante Rebič. S pumelicí francouzského beka stejně jako s nebezpečnou hlavičkou Chorvata si ale výbornými zákroky poradil Lorenzo Montipó. Za aktivitu v závěru byli Rossoneri odměněni v 81. minutě, kdy Rebič naservíroval míč před bránu Tonalimu a talentovaný záložník bez potíží propálil brankáře. V nastaveném čase musel po velkému závaru v šestnáctce hostů vyrazit míč směřující do brány obránce Malick Thiaw.

AC Milán tak potvrdil roli favorita a odvezl si ze zápasu tři body. Další ligový duel jej bude čekat 22. října, kdy se na domácí půdě postaví proti Monze, Verona změří o dva dny později síly se Sassuolem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele