základní část, 5. kolo
04.09.2022 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Josh Doig (© AFP)

Hellas má první výhru, doma porazil Sampdorii 2:1

Neděle patřila dvěma celkům, které v dosavadním ročníku Serie A ještě nezvítězily, ale pro Hellas už to po dnešku neplatí. Veronské mužstvo zdolalo po dobrém výkonu Sampdorii 2:1.

První výraznější šanci měla Sampdoria, když po centru Quagliarelly hlavičkoval Caputo a Montipó musel rychle na zem. Hellas si udržoval mírnější převahu, ale ani na jedné straně se nedalo hovořit o souvislejším tlaku.

Až závěrečná pětiminutovka se dosavadnímu průběhu prvního poločasu zcela vymykala. Francesco Caputo se v šestnáctce obtočil s balónem a povedenou ranou k zadní tyčce poslal Sampdorii do vedení. "Námořníci" se už možná viděli v šatně za stavu 1:0, ale bylo tomu přesně naopak. Ve 44. minutě hlavičkoval po centru Terracciana do břevna Henry a od brankové konstrukce se balón odrazil do Audera a posléze do branky - 1:1.

V nastaveném čase pak Hellas dokonal obrat. Lazović obloučkem za obranu vysunul Lasagnu, ten se srazil s Auderem a prázdnou branku trefil Josh Doig - 2:1 pro Hellas.

Verona na divoký závěr prvního poločasu navázala a Doig hned ve 49. minutě tvrdou ranou prověřil Audera. O chvíli později měl velkou šanci Lasagna, před kterým dokonce zívala prázdná branka, ale domácí útočník pálil mimo. To už byla převaha Hellasu poměrně jasná.

Sampdoria ale dlouho odolávala a pořád byla na dostřel jedinému gólu. Hellasu se nedařilo vstřelit pojistku a další šanci zazdil čtvrthodinu před koncem Lazović - opět se skvěle přesunul Audero.

Hellas pálil příležitosti jako na běžícím páse a Sampdoria mohla trestat. Gabbiadini však pálil zpoza vápna vedle a už v nastavení napnul boční síť Caputo. "Námořníci" vyrovnat nedokázali a ve Veroně padli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele