základní část, 8. kolo
03.10.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Beto (© AFP)

Střídající hráči pomohli Udinese vyloupit Veronu

Udinese opět ukázalo svoji velkou sílu, a i když ve Veroně poměrně brzy prohrávalo, neskolilo ho to. Střídající Beto totiž srovnal a pár minut před koncem se další střídající hráč Samardžić podílel asistencí na vítězné trefě Bijola!

Hostující Udinese v těchto fázích sezony působí zatím tak trochu jako zjevení. Sottilovi svěřenci dosud kráčí ligovým kalendářem fantasticky a před zápasem jim patřilo páté místo. A dnes je alespoň na první pohled čekala snadná záležitost. Až osmnáctý tým tabulky, notně oslabený Hellas. Což se trenér Cioffi snažil vylepšit právě proti týmu, který ještě v minulé sezoně vedl.

Udinese v prvních momentech hry sice dominovalo, ale jako první se prosadil domácí Hellas. Psala se 23. minuta, když dlouhý centr ještě prodloužil hostující obránce Bijol, jenž do té doby prakticky nechyboval. Za ním si na míč počkal obránce Josh Doig a krásně točenou ranou na zadní tyč nedal brankáři Silvestrimu šanci zasáhnout!

Zebry se od té doby stále nemohly pořádně dostat do tempa. Až pět minut před koncem první půle natáhl ke střele Walace a brankář Montipò měl co dělat, aby se včas natáhl k tyči. Udinese zoufale potřebovalo zlepšit koncovku, a proto se do hry dostali Arslan, Samardžić a Beto. A byla to hodně povedená střídání.

Arslan nejprve Montipa nepropálil, Samardžić napálil tyč a třetí pán v řadě už to zvládl. Gerard Deulofeu totiž ve vápně soupeře vysunul Beta a mladý útočník srovnal. Zebry se hnaly za vedoucí trefou a na hřišti se objevil i Nestorovski. Nakonec to ale byl opět Samardžić, kdo spasil bíločerné. Právě jeho centr po standardní situaci našel hlavu Jaka Bijola a jeho razantní hlavička dokonale zchladila domácí fandy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele