základní část, 14. kolo
09.11.2022 20:45 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Federico Dimarco (© AFP)

Inter vypráskal Boloňu šesti góly, blýskl se Dimarco

Nerazzurri odčinili víkendovou porážku v Derby d'Italia a Boloni nedali sebemenší šanci. Inter zostudil návštěvníky šesti brankami, čímž zároveň dosáhl nejvyšší výhry v této sezoně. Vidět byl především dvougólový Federico Dimarco.

San Siro se ve středu večer těšilo na souboj Interu s Boloňou, ve kterém byl jasným favoritem domácí celek. Ten také svým fanouškům dlužil omluvu za prohraný šlágr s Juventusem (0:2), po kterém narostla ztráta na vedoucí Neapol do značných výšin.

Inter začal poměrně opatrně, jakoby se chtěl přesvědčit, jak budou Rossoblu hrát. Průzkum hry soupeře ale skončil ve chvíli, kdy hosté vstřelili na San Siru vedoucí gól. A Babis Lykogiannis vstřelil opravdu zajímavý kousek, připomínající "rozstřel" v kulečníku. Boloňa nejprve zakombinovala ve vzduchu hlavou a následná střela po fatálním odrazu skončila v síti. Onana tady neměl žádnou šanci zasáhnout.

Bylo to ale dráždění hada bosou nohou, protože Inter okamžitě přepnul na vyšší obrátky a v následujících minutách doslova Boloňu přejel. Ve 28. minutě se nádherně opřel z voleje do balónu Edin Džeko a z hranice vápna srovnal na 1:1. Byla to podobně povedená branka jako ta Rossoblu. O pár minut později Inter strhl vedení na svojí stranu a pak už ho jenom navyšoval. Federico Dimarco se rozhodl zahrát volný přímý kop a přízemní střelou zaskočil brankáře Skorupského. Ve 42. minutě vedli Nerazzurri 3:1. Rohový kop zahraný na přední tyč zasáhl hlavou Lautaro Martínez a argentinský šutér znovu potvrdil svůj střelecký instinkt. Trenér Simone Inzaghi si musel reakci svých svěřenců na první inkasovaný gól pochvalovat.

Milánští se vůbec s ničím nepárali a hned na začátku druhého poločasu definitivně rozhodli čtvrtou brankou. Federico Dimarco si skvěle zasekl protihráče a střelou ke vzdálenější tyči zajistil Interu už tříbrankový náskok.

Demolice Boloni však nebrala konce a po ruce Sosy v pokutovém území měli Nerazzurri k dispozici pokutový kop. Hakan Çalhanoğlu poslal Skorupského na opačnou stranu, a s hostujícím celkem to nevypadalo ani trochu dobře. Inter nepolevoval a dál lačnil po gólech, přestože o jeho vítězství dávno nebylo pochyb. Čtvrthodinu před koncem rozjeli domácí další povedenou akci a na zadní tyči ji střelou do prázdné uzavíral Robin Gosens - 6:1.

V 84. minutě zachránila Boloňu od sedmé branky branková konstrukce i ofsajdové postavení. Sudí Colombo pak neměl důvod utkání protahovat a i vzhledem k vysokému počtu branek nastavil jen dvě minuty. Inter si s chutí zastřílel a připsal si nejvyšší výhru v této sezoně. V tabulce patří Inzaghiho svěřencům čtvrté místo s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele