základní část, 10. kolo
16.10.2022 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter proti Salernitaně splnil roli favorita

Milánskému Interu se v poslední době daří a nevykolejilo ho ani domácí utkání proti Salernitaně. Inter udeřil už ve 14. minutě prostřednictvím Lautara Martíneze a po změně stran přidal pojistku Nicoló Barella. Inter zvítězil 2:0 a navázal tak na úspěšná představení z minulého týdne.

Není to překvapivý výsledek. Inter byl na San Siru jasným favoritem a tuto roli dokázal bez větších potíží naplnit. Nástup Nerazzurri sice nebyl nikterak drtivý, přesto šel ve 14. minutě do vedení. Lautaro Martínez se odhodlal ke střele z velké dálky a i když se po ní Sepe natahoval, zabránit gólu nedokázal. Salernitana se také dostala do zajímavé koncovky a Kastanos bohužel pro hosty rozvlnil jen boční síť.

Ve 37. minutě zahrozil po delší době zase Inter a po centru z levé strany hlavičkoval Škriniar. Slovenského obránce fantasticky vychytal Sepe, jenž zároveň držel svůj celek nad vodou. Sepe si poradil i z bezprostřední hlavičkou Lautara Martíneze v poslední minutě prvního poločasu.

Hubený náskok Interu nestačil a definitivní klid do hry jim dal v 58. minutě Nicoló Barella. Italský záložník si šikovně stáhl centr Çalhanoğlua, hodil si balón na levačku a neomylně zakončil.

Inter po navýšení náskoku hru zatáhl a výsledek udržoval. Salernitana se na odpor nezmohla, i když do konce zápasu ještě zbývalo dost času. Nerazzurri také mohli zvítězit vyšším rozdílem, ale Çalhanoğlu pálil hodně nad, zatímco hlavičku Correy po rohovém kopu vyškrábl Sepe.

Svěřenci trenéra Simona Inzaghiho zvítězili 2:0, navázali tak na týden staré představení proti Sassuolu a potvrdili rovněž dobré výkony s Barcelonou v Lize mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele