základní část, 16. kolo
04.01.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Interu (© AFP)

Neapol poprvé padla, postaral se o to Edin Džeko

Neapol poprvé v sezoně našla silnějšího soupeře, který byl nad její možnosti. Tím se stal milánský Inter, kterému ke třem bodům stačila jediná branka skvěle zakončujícího Edina Džeka.

Dva nejproduktivnější týmy Serie A se potkaly na San Siru, aby rozehrály velkolepou bitvu o tři body. V případě výhry by Neapol zase odskočila svému milánskému pronásledovateli, Pioliho AC, které svůj dnešní duel dokázalo vyhrát. Inter chtěl využít návratu Romelua Lukakua na trávníky od prvních minut a věřil ve výhodu domácího prostředí.

Od prvních okamžiků bylo jasné, že tohle bude především velká bitva a ani jeden tým nebude chtít hrát na riziko. Obvykle dobře semknutá obrana Partenopei ale udělala první větší chybu už po čtyřech odehraných minutách. Lukaku tak na křídle vybojoval míč, posílal krásný balon na zadní tyč a tam si nabíhal Federico Dimarco, který zakončil v obrovské šanci úplně mimo bránu!

Útočníci Interu se jinak do větších šancí moc nedostávali, na to si je Rrahmani a především Kim Min-jae dobře hlídali. Jenže při všem tom soustředění zapomněli na nebezpečí hrozící ze stran. Inter spoléhá mimo jiné na kvalitní beky a další velkou šanci měl i druhý z nich, tedy Matteo Darmian. Po pětadvaceti minutách se opět utrhl ze řetězu Lukaku, našel Edina Džeka, a ten skvěle sklepl míč právě vedle sebe na nehlídaného Darmiana. Jeho rána ovšem poslala míč příliš vysoko nad bránu!

Neapol dnes nebyla evidentně úplně ve své kůži, nicméně přesto si pár příležitostí vytvořila. Po delším obléhání domácího vápna se k ráně dostal Piotr Zieliński, který měl moře času na to srovnat si balón. Jenže jeho zakončení postrádalo přesnost, a polský záložník tedy jen kryl hlavu v dlaních. Ke slovu se naopak ještě jednou dostal Lukaku, jenže tentokrát po svém náběhu zamířil vedle branky.

Do druhé půle vletěl lépe Inter. A opět na tom měli hlavní zásluhu jeho draví beci. Po akci jednoho z nich taky padl gól. Federico Dimarco na kraji hřiště pelášil s míčem k vápnu a vymyslel naprosto lahůdkový pas na Edina Džeka. Tenhle chlapík se hlídá velmi těžko a své o tom ví obránci Neapole. Na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Meret žádný nárok!

Ani tenhle gól ale nezpůsobil v případě Neapole nějaké větší změny, hosté pořád hráli jaksi bez nápadu a energie. Velký podíl na tom měla samozřejmě hra domácích, kteří dokázali rychlou kombinací a jednoduchým herním stylem včas bourat jakékoli náznaky šancí. Až v samém závěru se hosté málem dočkali, avšak pokus střídajícího Raspadoriho brankář Onana se štěstím vyrazil. Nerazzurri předvedli takticky bezchybný výkon a vlastně po právu brali tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dodavateli dat pro naši jedničku se poslední dobou nedaří v zápasech , které byly pro něj dříve lahudkou. Namátkou Lens-PSG, Braga-Benfika, Norwich-Watford . Jak se ukážou v tomto zápase??? S dovo akt. kurzík 2,36-3,52-3,15.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele