základní část, 12. kolo
29.10.2022 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Stefan de Vrij (© AFP)

Inter přivítal Stankoviće a jeho Sampdorii pak bez problému porazil

Dobrou formu z uplynulého týdne potvrdil Inter Milán a po plzeňské Viktorce si střelecky smlsnul i na Sampdorii. Nerazzurri měli utkání od začátku do konce pod svojí plnou kontrolou a brankáře Audera postupně překonali Stefan De Vrij, Nicoló Barella a Joaquín Correa.

Hlavní událostí byl návrat Dejana Stankoviće na stadion Giuseppe Meazzy. Srbský trenér hostí deset let v Interu působil a příznivci Nerazzurri mu to samozřejmě nezapomněli. Samotné utkání ale bylo plně v režii milánského celku, který se ještě v prvním poločase dvakrát prosadil.

Džekovu přízemní střelu lapil v jedné z prvních příležitostí Audero a bezbrankový stav nakonec vydržel jen do 21. minuty, kdy si naskočil na rohový kop stoper Stefan De Vrij a hlavou poslal Inter do vedení. Domácí to uklidnilo a přesně po půlhodině hry trefil v další příležitosti brankovou konstrukci Dimarco.

Námořníci branku Onany prakticky neohrožovali a spíše odráželi akce soupeře. Před koncem prvního poločasu ale Nerazzurri navýšili vedení. Dlouhý Bastoniho nákop si převzal za obranou Nicoló Barella a tvrdou ranou prostřelil marně zasahujícího Audera - 2:0.

Inter mohl být o přestávce naprosto spokojený. Zápas měl plně ve své režii a navíc už vedl o dva góly. Sampdoria sice nerezignovala, směrem dopředu se ale prosazovala velmi těžce. Inzaghiho svěřenci chtěli utkání co nejdříve rozhodnout třetí brankou a zatímco v 50. minutě se to Džekovi nepodařilo, protože skvěle kopačkou zasáhl Audero, o 23 minut se to povedlo jeho náhradníkovi Joaquínovi Correovi. Ten si připravil balón na pravačku a obstřelil obránce Ferrariho i brankáře Audera.

Tím bylo definitivně rozhodnuto. Inter pak neměl potřebu hnát se do ofenzívy a v klidu kontroloval hru. Sampdoria chtěla alespoň korigovat a teprve v 87. minutě poprvé vystřelila na branku. Pro Onanu to však žádný problém neznamenalo.

Inter porazil Sampdorii bez problémů 3:0 a minimálně do neděle se posunul na čtvrté místo tabulky. Naopak hosté zůstanou i po tomto kole v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí i 0 . Interu zcela jistě ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele