základní část, 20. kolo
29.01.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Monzy (© AFP)

Obrana Juventusu si vybrala špatný den a Monza trestala

Juventus před vlastními fanoušky selhal a překvapivě nestačil na Monzu. Berlusconiho milovaný mazlíček předvedl další povedenou show a na výhru mu stačily dvě trefy ještě z první půle. "Stará dáma" na ně totiž nedokázala reagovat ani jednou.

Monza si dnes odpoledne připsala historický úspěch. Nad Juventusem totiž vyhrála dvakrát při premiéře v Serii A. Stala se teprve druhým týmem v historii Serie A, kterému se povedlo porazit Juventus v prvních dvou duelech. Doposud mohl být na tohle prvenství pyšný jen Inter, kterému se to povedlo v roce 1930. Nechybělo ale mnoho, aby se celý zápas vyvíjel úplně jinak. Už po třech minutách si na zadní tyči nabíhalo duo Gatti a Bremer, ale ani jeden z nich na míč těsně nedosáhl.

Míč do sítě dostala naopak Monza, ale radost z toho moc dlouho mít nemohla. Po rychlé akci u vápna Bianconeri se do balonu opřel Gianluca Caprari a polský brankář Szczęsny byl u tyče pozdě. VAR nicméně odhalil, že se Caprari v momentě převzetí balonu nacházel v ofsajdu. Hostům to ale zas tak moc vadit nemuselo, protože v 18. minutě vymyslel Machín krásnou průnikovou nahrávku na nabíhajícího Patricka Ciurriu a ten propálil brankáře Szczęsného bezpečně.

Obrana Juventusu, respektive součinnost jeho defenzivních hráčů, to bylo dnes odpoledne jedno velké nedorozumění. Kvalitnější soupeř by dost možná potrestal tyhle chyby častěji. Monza to do poločasu zvládla ještě jednou. S odstupem dvaceti minut od prvního gólu byla obrana Juventusu zase za hlupáky, když Carlos Augusto sprintoval s míčem do otevřené obrany a nádherně uvolnil Danyho Motu. Mladý útočník zachoval klidnou hlavu, obešel domácího brankáře a poslal míč do opuštěné branky- 2:0.

Juventus se trápil na obou stranách hřiště a ani trojí střídání mu nepomohlo. Di Maríovu ránu vytáhl Di Gregorio a opora hostí zasáhla i proti později ráně Poláka Milika. Překonán byl Di Gregorio až v 78. minutě, když vyrazil skluz Rabiota k Bremerovi, jenže brazilský stoper vybíhal zase z ofsajdu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Naseroslosos23

Samozřejmě, že jsem to myslel obráceně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele