základní část, 11. kolo
21.10.2022 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus to proti Empoli zvládl, prosadili se Kean, McKennie a dvakrát Rabiot

Tři body zůstaly v páteční předehrávce italské Serie A na Juventus Stadium. "Stará dáma" porazila houževnaté Empoli jasně 4:0 a poskočila na sedmé místo tabulky. Pro Juventus to byla vůbec poprvé v sezoně druhá ligová výhra v řadě.

Skutečně je tomu tak. Juventus až do páteční předehrávky nebyl schopen vyhrát dva zápasy Serie A v řadě a i proto se nachází v tabulce daleko od předních příček. Zápas s Empoli však bez větších potíží zvládl a přiblížil se pohárovým místům.

Úvod prvního poločasu nabídl aktivní fotbal z obou stran a také to netrvalo dlouho a Juventus šel do vedení. V 8. minutě poslal Kostić balón na střed vápna a tam v náběhu Moise Kean uklidnil "Starou dámu" vedoucí brankou.

Juventus měl v prvním poločase ještě další šance. Po centru McKennieho hlavičkoval těsně vedle Kean, takže Vicario ani nemusel zasahovat.

Na druhé straně se naskytla velká šance Empoli, ale Destro v tutovce vyprášil jen rukavice brankáře Szczęsného. Za chvíli vyděsila domácí příznivce tečovaná Parisiho rána a ve 36. minutě byl zase rozruch před Vicariem, který gólem neskončil. Teprve potom začalo tempo hry rychle uvadat a závěr prvního poločasu nic zajímavého nepřinesl.

Bohužel začátek druhého dějství v tomto směru nepřinesl žádnou změnu. Z nudy vysvobodil diváky až druhý gól Juventusu. Weston McKennie si našel centr od rohového praporku a hlavou pod břevno zvýšil náskok na 2:0. Allegriho svěřenci dostali zápas pod svojí kontrolu a od třetí inkasované branky prozatím zachránil Empoli Keanův ofsajd.

Juve se třetího zářezu přeci jenom dočkalo a v 82. minutě překonal Vicaria hlavou Adrien Rabiot. Hosté měli na malý moment pochybností, ale sudímu pomohla na hodinkách goal-line technology. S Empoli to mohlo dopadnout ještě hůře, ale slušnou šanci po svém příchodu zazdil Milik a jen o chvíli později na něj navázal Miretti.

O vítězi zápasu už bylo dávno jasno, otázkou však zůstávalo, jaká bude konečná výše skóre. Empoli mělo v poslední minutě příležitost volného přímého kopu, ale Bajramiho pokus schoval do náruče Szczęsny.

Jeho protějšek Vicario zase vykopl hlavičku Milika. Juventus vyšrouboval výši skóre na konečných 4:0, když v nastavení dotáhli do konce pohlednou akci Danilo s Adrienem Rabiotem. Francouzskému záložníkovi stačilo již jen trefit odkrytou branku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele