základní část, 4. kolo
31.08.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus si díky svým hrotům snadno poradil se Spezií

"Stará dáma" se vrátila na vítěznou vlnu a dál šplhá tabulkou. O dva góly do sítě Spezie se rovným dílem postarali dva hrotoví útočníci. Dušan Vlahović opět famózně ze standardky a Milik v závěru utkání střelou po zemi.

Juventus byl obrovským favoritem a poté, co minule jen remizoval s AS Řím, si chtěl vzít zpátky plný počet bodů. Měl k tomu ideálního soupeře, protože přes veškeré posílení Spezia ani náhodou nedosahovala kvalit byť jediné řady v základní sestavě turínského giganta. Ten má ve svém středu jednoho muže, kterému patří poslední dny.

Je jím srbský kanonýr Dušan Vlahović. Už ve druhé minutě dal minule gól Římanům a byl to gól kola. Ze standardní situace napálil míč nechytatelně o břevno a slavil. A dnes to zopakoval. Jen k tomu potřeboval o pár minut navíc. V deváté minutě se po faulu u vápna opět postavil k míči a opět ho zakroutil nechytatelně pod břevno!

Jen o sedm minut později ve fanoušcích "Staré dámy" trochu hrklo, když si Emmanuel Gyasi převzal rychlou přihrávku a povedlo se mu obhodit i brankáře Szczesného, jenže sudí tenhle gól pro ofsajd nemohl uznat. Že by se ale hrálo v nějak závratně atraktivním tempu, to se rozhodně říct nedalo. Oba brankáři se docela nudili stejně jako většina fanoušků na stadionu.

Z letargie a stereotypu je vytrhla až 41. minuta. V ní chyboval zkušenější z obou polských brankářů, Wojciech Szczesny. Balon mu prošel pod rukama a kdyby na poslední chvíli nezasáhl De Sciglio, zřejmě by bylo srovnáno. Szczesny se ještě k tomu zranil a musel střídat.

Druhý poločas se proměnil v jednu obrovskou a táhlou nudu. Juventus, vědom si své kvalitativní převahy, v pohodě kontroloval náskok. Mohl jej snadno i zvýšit, jenže Vlahović v obrovské šanci selhal a poslal míč z blízka hlavou přímo do brankáře. Zvýšil až hráč, který ho střídal. Arkadiusz Milik strávil na hřišti sedm minut, když dostal pas od skvěle se probíjejícího Mirettiho, obtočil se kolem Hristova a nedal Dragowskému šanci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak můžou nechat tak nudný tým hrát až tak dlouho? Vždyť tam všichni usnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele