základní část, 17. kolo
07.01.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Danilo (© AFP)

Juventus po další výhře v závěru poskočil na druhé místo

Svojí sérii výher prodloužil Juventus a znovu se na tři body pekelně nadřel. Nejtěsnější výhru nad Udinese vystřelil jedinou brankou čtyři minuty před koncem Danilo. Stará dáma se už posunula na druhé místo tabulky a bude vyhlížet případné zaváhání Neapole či AC Milán.

Juventus i Udinese vyznávají černobílé barvy, ale v tomto utkání sáhly po svých rezervních dresech. Domácí favorit hrál v růžovomodré kombinaci, zatímco Udinese zvolilo šedivé dresy.

A byly to překvapivě hostující Zebry, kdo hýřil v úvodu zápasu aktivitou a měl větší držení balónu. V 18. minutě musel na zadní tyči jistit nebezpečnou hlavičku Szczesny a na druhé straně vytasil ještě lepší zákrok Silvestri po hlavičce Ruganiho. Posléze hra plynule ubíhala a další šance byla k vidění až před koncem poločasu. Ve 42. minutě zneškodnil nadvakrát střelu Walace Szczesny.

Udinese hrálo s Juventusem vyrovnanou partii, nicméně na začátku druhé půle to byli domácí, kdo ohrozil soupeřovu svatyni. Moise Kean v akrobatické pozici přestřelil branku. Zebry si po celou dobu udržovaly mírnější převahu v držení balónu a čím dál bylo jasné, že utkání rozhodne jediná branka.

Skutečně tomu tak bylo. Rozhodující okamžik přišel čtyři minuty před koncem, když si Federico Chiesa naběhl za obranu na výborný pas a předložil jej před prázdnou branku skórujícímu Danilovi. Udinese mělo na odpověď málo času, přesto ještě vrhlo poslední zbytky sil do ofenzívy. Obrana Juventusu však působila opět pevným dojmem a nakonec znovu neinkasovala. Juventus prodloužil vítěznou sérii a minimálně do neděle poskočil na druhé místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ruzným pochybným společnostem , které se zabývají vypisováním kurzových sázek, jejich příjmem-dle toho jak moc vyhrávate, taky v neposlední řadě i ruznými blikajícími automaty k zalepení děr v pokladně by se zcela jistě v tomto zápase šikla dvoječka. Nesmí se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Danilo, děkuji.

Reagovat
Naseroslosos23

Tady vyzkouším 02...Juventus se mi proti Cremonese dost nelíbil a s tou marodkou co má by se to mohlo vyplatit...navíc Udinese se už musí chytit a tyto zápasy bývají nevyzpytatelné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele