základní část, 19. kolo
21.01.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol opět nezaváhala a s přehledem vévodí Serii A

První místo v tabulce patří i po sobotě Neapoli a to s velkým odstupem. Partenopei v Salernu nezaváhali a po výhře 2:0 mají na čele už dvanáctibodový náskok. Svojí třináctou brankou v sezoně k tomu přispěl nigerijský útočník Victor Osimhen a prosadil se i Giovanni Di Lorenzo.

Neapol cestovala na stadion Arechi s vědomím, že i po tomto kole povede tabulku s náskokem, přesto nehodlala nabídnout konkurenci možné ukrojení z náskoku.

Salernitana první poločas dlouho vzdorovala a to i přes nepřízeň osudu a brzkého střídání Norberta Gyömbéra. Vidět byl znovu mexický fantom Ochoa, který ve 20. minutě zlikvidoval střelu Osimhena. Také Meret na druhé straně se musel činit. Piątek se dostal do vápna a tvrdou ranou na přední tyč nepřelstil hostující oporu.

O něco aktivnější Neapol hrála trpělivě a dočkala se v nastavení první půle. Pohledná narážečka a uvolnění Anguissy vedlo k přihrávce na Di Lorenza a na jeho tvrdou ránu pod břevno už Ochoa nedosáhl.

Pokud si Salernitana dělala naděje na bodový zisk, zkraje druhé půle o ně víceméně přišla. Ochou v prvním momentě zachránila tyčka, jenomže Osimhen stál ve správný čas na správném místě a rychlou dorážkou zvýšil na 2:0.

Hotovo sice ještě nebylo, ale málokdo věřil, že by Salernitana dokázala výsledek zvrátit. Neapol měla navíc další šance. Osimhenovu hlavičku Ochoa vyrazil. Salernitana mohla výsledek zdramatizovat, ale v 84. minutě pálil do brankové konstrukce Piątek. Nic dalšího už se v utkání nestalo a Partenopei si po výhře 2:0 upevňují vedení v tabulce Serie A.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Neapol +2,5 gólů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele