základní část, 3. kolo
28.08.2022 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Federico Bonazzoli (© AFP)

Salernitana rozstřílela Sampdorii čtyřmi góly

Duel Salernitany se Sampdorií favorita neměl, ale jeho průběh byl jednoznačný. Domácí svého soupeře rozstříleli čtyřmi góly a připsali si první vítězství v nové sezoně. Salernitana si góly rozdělila rovnoměrně do obou poločasů a nešťastného brankáře Audera postupně překonali Dia, Bonazzoli, Vilhena a Botheim.

Na stadionu Arechi se potkaly dva týmy, kterým se predikuje boj o záchranu. I z tohoto hlediska se spíše čekalo opatrnější utkání. Všechny předpoklady šly ale stranou..

Salernitana vtrhla do utkání jako uragán a už po sedmi minutách vedla 1:0. Boulaye Dia dostal dobrou přihrávku na zadní tyč a bez problému rozvlnil síť. Celá situace ještě byla kontrolovaná VARem, ale ten přestupek proti pravidlům, zejména pak ofsajd, neodhalil. O pár minut později už vedli domácí o dva góly, když Dia zpětnou přihrávkou našel na penaltovém puntíku Federica Bonazzoliho, který se nemýlil.

To byl budíček pro Sampdorii, která do té doby nepředvedla vůbec nic. O střelecký pokus se neúspěšně pokusil Djuričić a to bylo vlastně od Námořníků všechno. Domácí tušili, že musí přidat ještě nějakou branku, aby definitivně získali jistotu. Hned ve 47. minutě si mohli znovu zakřičet gól, ale tentokrát byl odmáván ofsajd. Dočkali se až o čtyři minuty později. Tonny Vilhena si narazil balón a povedenou ranou zvýšil náskok na 3:0.

Ani to nebyla konečná. Poslední trefu si Salernitana schovala na 77. minutu. Po rychlém kontru dostal přihrávku na malé vápno Erik Botheim a Audero s tím opět nemohl nic dělat. Salernitana zvítězila vysoko 4:0 a může slavit své první vítězství v nové sezoně. Naopak Sampdoria po nadějné remíze s Juventusem zcela propadla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele