základní část, 14. kolo
10.11.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luka Romero (© AFP)

Lazio si díky premiérové trefě Romera poradilo s Monzou

Dlouho se Monza bránila Laziu a naopak se sama dostávala do zajímavých šancí, jenže Sarrimu vyšlo perfektně střídání. Tři body Laziu vystřelil střídající mladíček Luka Romero.

Na Olympijském stadionu bylo vše (snad s výjimkou tragicky nekvalitního trávníku) připraveno na nabuzené Lazio a jeho střet s Monzou. Biancocelesti měli za sebou skvěle sehrané derby, z něhož díky maximální efektivitě vyšli vítězně a dnes to chtěli potvrdit. Jenže už po třinácti minutách se ocitli v šoku. Colpani po rychlém útoku Monzy servíroval míč na střed vápna a Andrea Petagna efektně patičkou poslal míč ke vzdálenější tyči! Jenže jeho radost netrvala moc dlouho - zasáhl VAR, který posoudil Petagnovo postavení jako ofsajdové. Zřejmě o špičku kopačky.

Další potíže pro Lazio znamenalo zranění beka Lazzariho, kterého musel už ve 27. minutě nahradit Marušić. Z pohledu Lazia to ale pořád nebylo ono, byť míč se pohyboval téměř výhradně na jeho kopačkách. Hrozila naopak Monza, zejména Colpani, který pár minut před koncem pálil jen těsně vedle tyče Provedelovy brány.

V průběhu druhé půle oba celky mohutně střídaly, ani jeden nebyl spokojený. Lazio s hrou, Monza s výsledkem. Na trávník se proto dostali Romero, Cataldi, Marlon nebo Rovella. Immobile ale pořád chyběl. Rozcvičovat se začal až v 68. minutě a to za bouřlivého jásotu domácích fandů.

Jejich hrdinou se ale stal někdo jiný. Mladičký talent Luka Romero, kterému trenér Sarri slíbil postupem času víc prostoru. Dnes si našel ten správný PROSTOR a po ráně Pedra dorazil míč do sítě. Pro mladého útočníka to byla premiérová branka v dresu Lazia.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Líbil by se mě následující scénář. Dvojka v tomto zápase a následně výhra na Juventusu .

Reagovat
smazaný uživatel

Líbil by se mě následující scénář. Dvojka v tomto zápase a následně výhra na Juventusu .

Reagovat
smazaný uživatel

Do psí kundy, je to normální?????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele