základní část, 17. kolo
08.01.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Lazio zaznamenalo další ztrátu, doma ho v závěru obralo o body Empoli

Už to vypadalo, že se Laziu podaří napravit porážku v Lecce, ale všechno bylo nakonec jinak. Dvoubrankový náskok, který ještě šest minut před koncem drželo, prohospodařilo. Z pohledu Empoli se stal hrdinou autor vyrovnávací trefy Răzvan Marin.

Další ztráta Lazia není pro trenéra Maurizia Sarriho vůbec dobrou zprávou. Jedná se už o třetí klopýtnutí v řadě a v bojích o Ligu mistrů to může mít fatální následky. Přitom dlouho šlo všechno v režii domácích a Biancocelesti vedli už po pouhých třech minutách. Felipe Anderson se pověsil do vzduchu na rohový kop a jeho hlavičku ještě tečoval do sítě Francesco Caputo.

Lazio se mohlo uklidnit a Ciro Immobile v desáté minutě navýšit, kdyby svojí pravačku neposlal nad břevno. Srovnaná mířidla neměl ani Mattia Zaccagni, čehož mohlo Lazio později litovat. Empoli nebylo na Stadio Olimpico kdovíjak aktivní a samozřejmě rychle inkasovaná branko ho postavila do nepříjemné situace.

Ale defenzíva Biancocelesti působila neotřesitelným dojmem. Lazio pak na začátku druhého poločasu zvýšilo na 2:0 a zdálo se, že si kráčí pro snadné vítězství. Mattia Zaccagni si v tísni převzal balón a z hranice malého vápna zakončil - 2:0.

V tuto chvíli by si na Empoli snad nikdo nevsadil. Azzurri to ale nevzdávali a Caputo krátce potom nebezpečně hlavičkoval nad břevno. Pochopitelně postupem času byla potřeba Lazia útočit menší a menší a Empoli toho dokázalo využít.

Nejprve tedy Cambiaghi potáhl rychlý protiútok a naservíroval přihrávku přímo na Francesca Caputa, který zachoval chladnou hlavu a dobře zakončil. Lazio do té doby nevyrobilo žádnou větší chybu. I po inkasovaném gólu to vypadalo, že si náskok pohlídá a získá tři body, jenomže osudným se stal nastavený čas. Răzvan Marin stál nahoře na pokutovém území, když k němu doputoval balón a na technický obstřel Provedel nedosáhl. Hráči Lazia šli do kolen, zatímco hostující příznivci slavili. Empoli ze zdánlivě ztraceného utkání udělalo remízu a domácím tím pádem čáru přes rozpočet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele