základní část, 12. kolo
30.10.2022 18:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Salernitany (© AFP)

Lazio nečekaně padlo, Salernitana mu dala tři branky

Domácí zápas Laziu vůbec nevyšel a pokud jeho fanoušci čekali další kanonádu, odcházeli z Olimpica hořce zklamáni. Biancocelesti sice šli do vedení a do šaten odcházeli po první půli v lepším rozmaru, ale po změně stran nečekaně propadli, čehož hosté využili ke třem brankám.

Trenér Sarri neočekával větší problémy, i když mu bylo jasné, že přetrvávající absence kanonýra Immobileho se dřív nebo později začne projevovat. První minuty domácího duelu se Salernitanou tomu ale rozhodně nenasvědčovaly. Lazio kontrolovalo hru, Salernitana se k ničemu výraznějšímu nedostala a za prvních 20 minut se jedinou zvláštní akcí stalo vynucené střídání obránců na hostující straně.

Absence stopera Gyömbéra se ale delší dobu neprojevovala, Lazio bylo skoupé na šance a brankář Luigi Sepe nemusel delší dobu řešit nic vyloženě vážného. V útoku to domácím přeci jen trochu skřípalo a jindy snadná kombinace se dnes zdála těžkopádnou a nepřesnou. První větší šanci si Lazio vytvořilo až ve 39. minutě.

Španělský křídelník Pedro se totiž dostal ve vápně k zakončení, ke své smůle ale jeho rána levačkou olízla jen tyč. Přeci jen ale hodnocení první půle nebylo v podání domácích tak špatné. Tři minuty před jejím koncem totiž Luis Alberto vyslal do úniku Mattiu Zaccagniho a ten si s brankářem Sepem snadno poradil.

Zdálo se to jako další klidný večer ve Věčném městě. Jenže nebylo. Jen sedm minut od začátku druhé půle stačilo hostům, aby srovnali. Na další pas si naběhl někdejší hráč Lazia Antonio Candreva, který převzal balon za obranou a krásným lobem přehodil brankáře Provedela!

Po hodině hry trenér Sarri poslal do hry svého nejlepšího hráče Milinkoviće-Saviće, jenže efekt to mělo přesně opačný. Návštěva ze Salerna totiž dokázala otočit vývoj utkání! Dlouhý míč ve vápně sklepl Bradarić a pohotový stoper Federico Fazio pohodlně placírkou uklidil míč k tyči. Pro někdejší dlouholetou oporu AS to muselo být extra sladké zakončení.

A s Laziem bylo ještě hůř. Římané totiž na půlící čáře chybovali, Salernitana rozjela rychlý brejk a Domagoj Bradarić dovezl míč až k vápnu. V něm na zadní tyči přízemním pasem oslovil Boulayeho Diu a ten zvýšil na konečných 3:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio bud rupne v jednom z následujících kol doma, nebo vyhraje v jednom venku. To, aby neměli sázkaři lehkou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mě tam číslovka 2 doma a venku. Není vyloučena ani výhra venku na AS Řím nebo Juventusu. Když bordel, tak pořádný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele