základní část, 2. kolo
21.08.2022 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Neapol zdolala Monzu, zářil Kvaracchelija

Chviča Kvaracchelija, gruzínský fotbalista s krkolomným jménem si rychle získává neapolské tifosi. Šikovný záložník se prosadil před týdnem proti Hellasu a nyní dvěma brankami sestřelil nováčka AC Monza Brianza. Trefila se i další posila Kim Min-jae. Neapol zvítězila 4:0 a zůstává stoprocentní, Monza je naopak bez bodu.

Na stadionu Diega Armanda Maradony se představil nováček z Monzy a příliš šancí na bodový zisk se mu nedávalo. Partenopei také na nic nečekali a do svého soupeře se okamžitě zakousli. Již ve 2. minutě pálil halfvolejí těsně vedle Lozano. Přesnost chyběla i Min-jaeovi a hlavičku Osimhena pro změnu vychytal Di Gregorio.

Převaha domácích byla konstantní a ve 35. minutě vedla zaslouženě k prvnímu gólu. Zieliński sklepl balón pro Chvíču Kvaraccheliju, jenž ze střední vzdálenosti vypálil přesně do šibenice. Di Gregorio neměl nárok a ochozy neapolského stadionu jásaly radostí. Vedení Neapol povzbudilo a ještě do konce prvního poločasu vstřelil gól na 2:0 Victor Osimhen. Anguissa ho vyslal kolmou přihrávkou a rychlonohý Osimhen zakončil střelou mezi nohy hostujícího brankáře.

Pokud chtěla Monza pomýšlet na zdramatizování zápasu či dokonce na bodový zisk, musela o přestávce něco změnit. Do hry tak přišli Molina a Antov, nicméně Neapol držela otěže pevně ve svých rukou. Hosté se dostávali před Mereta jen velmi sporadicky.

V 62. minutě přihrál Lobotka Kvaracchelijovi, jenž si zasekávačkou položil Antova a střelou na zadní tyč zvýšil už na 3:0. Utkání bylo rozhodnuto a Neapol už neměla potřebu za každou cenu útočit. Monza chtěla vstřelit alespoň kontaktní gól, ale ani to se jí nepodařilo. Po rohovém kopu sice skóroval hlavou Petagna, ovšem sudí viděl útočný faul a branku po přísném verdiktu neuznal.

Ještě jednu branku si Partenopei schovali do nastaveného času. Na rohový kop si neomylně naskočil Kim Min-jae a hlavou dal svůj premiérový gól v Serii A. Neapol rozdrtila Monzu 4:0, ve dvou zápasech nastřílela dohromady devět gólů a pojistila si první místo v tabulce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Monza prohrála v 1. kole jako jediný tým vypsaný jako favorit. Pozastavil jsem se nad tím u zápasu, proč je favorit. Bookmaker -opisovač ,aby dodal váhu svému tipu ubral z kurzu jednu, jedinou setinku . Ted je Monza z pochopitelných duvodu outsider. Mohla by vyhrát jako jeden jediný outsider. Když divadlo tak pořádné. Neapol se tomuto v minulé sezoně nijak nebránila. Ještě by mě zajímalo, kam až je schopen opisovač vyšroubovat kurz na dvoječku. Tipnul bych si 9,99, to on umí. S dovo si ho zde hodím aktuální kurzík. 1,37-5,11-8,63.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si dělej píču , ty bukwico jedna s tou hcs na hosty. I na tebe dojde a skončíš na pracáku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele