základní část, 14. kolo
08.11.2022 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol góly Lozana a Zielińského porazila Empoli a nepřipustila překvapení

Neapol snadno porazila Empoli, ve druhém poločase mu dala dvě branky a navýšila svůj náskok na čele první ligy.

Neapol hájila první místo, respektive usilovala o navýšení náskoku. A doma byla opět horkým favoritem, jak už to tak v jejích utkáních bývá. Empoli se ale velmi dobře a houževnatě bránilo. Jen za prvních deset minut čelilo hlavičce Lobotky, standardce Raspadoriho a následnému zakončení z větší vzdálenosti od Maria Ruie. Postupem času se hosté z Toskánska čím dál častěji uchylovali k faulům a sudí Pairetto pískající dnes své 98. utkání v první lize tahal z kapsy jednu žlutou za druhou.

Prostřelit flexibilně se pohybující blok Empoli se ale domácímu týmu stále nedařilo. Nezvládl to ani Raspadori, který svou ráznou střelou ukončil první poločas. Na začátku toho druhého se k hlavičce cpal Victor Osimhen, jenže úspěšný nebyl a zamířil hodně vysoko nad. Partenopei ale hráli stále aktivněji a stupňovali své úsilí.

Pět minut po změně stran si na Raspadoriho zpětnou nahrávku naběhl záložník Anguissa a jen těsně minul bránu! Klíčový moment v utkání nastal v 67. minutě. Tehdy totiž záložník Marin fauloval ve vápně Victora Osimhena a sudí pískal okamžitě penaltu. K ní se postavil Hirving Lozano a vypálil k pravé tyči. Tam sice doletěl i brankář Vicario, jenže míči v cestě do brány už zamezit nedokázal.

Přemotivovaný Luperto, kmenový a dřív nepříliš využívaný hráč právě Neapole, se krátce poté dopustil dalšího zbytečného faulu a byl sudím vyloučen! V početní výhodě hrající Neapol navíc předvedla dvě minuty před koncem snadný brejk a po přihrávce od Lozana uklidil míč za Vicariova záda sprintující Piotr Zieliński.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele