základní část, 6. kolo
10.09.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

Neapol nezaváhala a udolala Spezii jediným gólem

Před důležitým zápasem Ligy mistrů se Neapol naladila vítězně a i nadále zůstane na čele Serie A. Utkání se Spezií mnozí považovali za předem jasnou záležitost, ale Neapol se na vítězství dost nadřela a nakonec o něm rozhodla jediná branka Giancoma Raspadoriho v závěru zápasu.

Neapol vstupovala do utkání jako jasný favorit, ovšem chyběl jí zraněný Victor Osimhen. Po střeleckém koncertu do sítě Liverpoolu byla ofenziva Partenopei tentokrát poněkud skromnější. To fanouškům zas tak nemusí vadit. Tři body zůstaly pod Vesuvem a to je hlavní.

Domácí měli první větší šanci díky Kvaracchelijovi, jenž si to rovnal na silnější nohu a jeho střelu mu obrana nakonec zablokovala. O pár minut později pálil Gruzínec znovu a Dragowski musel rychle na zem. Spezia vyslala první střelu na branku až v závěru prvního poločasu a i Meret se musel po šanci Gyasiho činit.

Po změně stran zase začala lépe Neapol a pokus Anguissy lapil pozorný Dragowski. Spezia nadějné možnosti domácích přežívala a i po hlavičce Elmase stále držela nadějný výsledek 0:0.

Čtvrthodinu před koncem se mohla Spezia postarat o senzaci, protože Jakub Kiwior zasáhl balón těsně před Meretem a kousek od brankové čáry ho rychle odkopával do bezpečí jeden z obránců.

S přibývajícím čase se Spezia koncentrovala už jen na udržení stavu a možná to se jí stalo osudným. Neapol si vytvořila závěrečný tlak a nejprve Lozano netrefil odkrytou branku v 87. minutě a o chvíli později zužitkoval Gaetanovu přihrávkou přesnou střelou Giacomo Raspadori.

Závěr utkání ještě emočně nezvládl trenér Luciano Spalletti a po druhé žluté kartě musel na tribunu. Nejtěsnější vítězství Neapole se však nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele