základní část, 8. kolo
01.10.2022 15:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Andre Zambo Anguissa (© AFP)

Neapol pokračuje v krasojízdě, Turín sestřelila už v poločase

Fotbalisté Neapole pokračují v dobrých výkonech a nezaváhali ani v 8. kole proti Turínu. Všechny góly na stadionu Diega Armanda Maradony padly už v prvním poločase a znovu se přitom prosadil Gruzínec Kviča Kvaracchelija. Hrdinou zápasu byl ale někdo jiný - dvougólový záložník André Anguissa.

Neapol porazila před reprezentační přestávkou AC Milán a na skvělé výkony chtěla doma navázat. Spallettiho družina hostila nevyzpytatelný FC Turín a byla favoritem. Vždyť ve vzájemném zápase prohrála naposledy v roce 2015. Granata sice vstoupila do nové sezony dobře, ale tři zápasy už nedokázala zvítězit a v Neapoli mohla jenom získat.

První poločas nabídl doslova divočinu. Už po šesti minutách načechral Mario Rui centr do pokutového území a André Anguissa hlavou rozvlnil síť. Turínu se nemohlo stát nic horšího. Nabuzený neapolský stadion chytl slinu a ve 12. minutě jásal znovu. André Anguissa zatáhl balón od vlastní poloviny až do šestnáctky, kde neomylně zakončil! V tu chvíli ještě nikdo neměl ponětí, že stejně úchvatný úprk předevede i Kvaracchelija o několik minut později.

Turín musel začít hrát a i on měl šance. Nikola Vlašić zakončoval dobře, ale Meret předvedl skvělý zákrok a dvoubrankové vedení domácím udržel. Neapol ale byla lepší a ve 37. minutě už vedla o tři góly. Kvaracchelija prakticky napodobil stejný únik Anguissy a stejně jako on přesně zakončil. S Granatou to vypadalo ošklivě, nicméně do poločasu se jí podařilo vstřelit kontaktní gól a vrátit se do zápasu. Závar před brankou ukončil střelou k tyči Antonio Sanabria. Ještě v nastavení se mohli hosté přiblížit na rozdíl jediného gólu, ale Sanabriova hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Každopádně Granata před koncem poločasu ožila a ve druhém dějství na to chtěla navázat. Druhý poločas byl ale diametrálně odlišný a diváci už se žádného gólu nedočkali. Asi nejzajímavějším okamžikem tak byla červená karta pro trenéra hostí Ivana Juriće, kterého rozezlilo udělení žluté karty pro Lukiće.

Turín se sympaticky nevzdával a bojoval až do konce. V 83. minutě předvedl po ráně Radonjiće fantastický zákrok Meret a na druhé straně se nenechal zahanbit ani Milinković-Savić po střele Lozana. Neapol vedení 3:1 udržela a zůstane na špici Serie A po tomto kole.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele