základní část, 15. kolo
12.11.2022 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Neapole (© AFP)

Neapol znovu zvítězila, i když s Udinese měla potíže

Neapol neměla slitování ani s Udinese a poměrně brzy nad ním vedla. "Zebry" sice ve druhé půli dokázaly umazat manko na rozdíl jediné branky, ale víc už nestihly. Zabraly příliš pozdě a Partenopei dál zkušeně vládnou Serii A.

S ohledem na formu obou mužstev asi jen málokdo pochyboval o tom, že by si Neapol měla připsat tři body. I dnes odpoledne na domácí půdě hrála svědomitě a nikam se zbytečně nehnala. Musela si ale dávat pozor i v obraně, což jí v osmé minutě rázně připomněl Gerard Deulofeu. Španělský šikula tečoval střílený míč ze strany do brány a její strážce Alex Meret se pořádně zapotil, když chtěl míč odpálit pryč.

Jenže netrvalo dlouho a Neapol se ujala vedení. V 15. minutě se jí povedla rychlá akce, kterou rozehrál Eljif Elmas. Z levé strany poslal tenhle mladý záložník krásný pas před bránu, kam si naběhl Victor Osimhen a usměrnil míč do sítě. Opět potvrdil, že ho čas před šampionátem zastihl ve skvělé formě.

Udinese čekaly v téhle pasáži hry těžké chvíle, protože se mu zranil Deulofeu a to jeho ofenzivní síly dost zmrazilo. O pár minut později navíc znovu inkasovalo. Lozano vysunul chytrou nahrávkou nabíhajícího Piotra Zielińského a polský záložník se po zpracování prosadil krásnou ranou k tyči, na kterou Silvestri nedokázal reagovat.

Do kabin šla Neapol jakožto vítěz a Udinese mělo o čem přemýšlet. Jenže takovýhle stav se těžko dotahuje - Neapol už je dostatečně zkušená, aby si nechala vítězství utéct. Navíc se jí povedlo krátce po změně stran přidat ještě jednu branku. André Anguissa rozeběhl rychlý brejk a posunul míč na nabíhajícího Elmase. Ten sprintoval k vápnu, tam obešel efektně Bijola a pálil přesně k tyči - 3:0.

Zdálo se, že má Neapol všechno pevně v rukou a nemůže ji nic překvapit. Elmas pak ještě spálil další šanci, když pálil z voleje jen do připraveného Silvestriho. Jenže Udinese se nevzdalo a znenadání se mu povedlo vrátit se do zápasu. V 79. minutě Success přiťukl míč na Ilju Nestorovského a ten se prosadil.

O pouhé tři minuty navíc Neapol přidala ještě jednu trefu a náhle to bylo jen o gól. Obránce Min-jae si nechal vzít míč agilním Lazarem Samardžićem a na jeho ránu byl krátký o brankář Meret! Jenže víc už Udinese nestihlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle EF pokračuje krasojízda Neapole. Ta muže brzy skončit. Stačí slušná nabídka .... .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele