základní část, 12. kolo
29.10.2022 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol opět nadělovala, Sassuolo rozstřílel Osimhen

Na prvním místě tabulky se nic nezmění. Neapol nedovolila žádné překvapení a se Sassuolem si doslova pohrála. K nezastavení bylo duo Victor Osimhen - Chviča Kvaracchelija, prvně jmenovaný nasázel hattrick, druhý vstřelil gól a na dva přihrával.

Vypadá to, že Partenopei jen tak něco nezastaví. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho udělali z dalšího utkání exhibici a Sassuolo porazili drtivě 4:0. Neapol má na čele italské ligy už šestibodový náskok, ale AC Milán má ještě nedělní utkání k dobru.

Defenzíva Neroverdi dokázala vzdorovat pouhé čtyři minuty. Kvaracchelija prodloužil hlavou Di Lorenzův centr a osamocený Victor Osimhen zblízka špičkou kopačky otevřel střelecký účet utkání. Rychlá branka Neapol povzbudila a o chvíli později protáhl Consigliho povedenou střelou Mario Rui. Na druhé straně se o něco podobného pokusil i Pinamonti, ale balón jen minul vzdálenější tyč. Neapol byla efektivnější a ve 20. minutě už vedla o dva góly. Kvaracchelija tentokrát zatáhl balón před branku a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Victora Osimhena. Nigérijský útočník vstřelil svojí druhou branku v utkání a dodal Partenopei patřičný klid.

Sassuolo se mohlo vrátit zpět do utkání, neboť mělo hned po Osimhenově druhé brance velkou šanci. Frattesi prakticky postupoval sám na Mereta a ten celý minisouboj ustál a schoval balón v náruči.

Ještě do poločasu Neapol definitivně rozhodla. Ve 36. minutě už to byl sám gruzínský fotbalista Chvíča Kvaracchelija, který se gólově prosadil, když si parádně zpracoval pas Maria Ruie a ještě lepší koncovkou nedal Consiglimu šanci.

Partenopei si po zbytku zápasu mohli výsledek udržovat, jenomže to není v jejich nátuře a ofenzivní výpady proti Consiglimu dál pokračovaly. V 77. minutě zkompletoval Victor Osimhen hattrick a zároveň Neapol dokonala debakl. Nigérijec postupoval sám na Consigliho, kterého šikovně a především přesně přehodil. Domácí nakonec mohli zvítězit ještě výraznějším rozdílem, ale Consigli už za svá záda nic nepropustil. V závěru zápasu ještě hlavní sudí Rapuano udělil červenou kartu za zákrok na Lauriénteho, nicméně na konečný výsledek to vliv nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,01-4,1. Výhra Neapole o 3 více- přesně o 2 goly. Tak to vidí dodavatel dat pro naši jedničku. Necht se ani nepokouší Neapol rupnout .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele