základní část, 12. kolo
30.10.2022 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Koffi Djidji (© AFP)

Turín po protrápeném měsíci vstává z popela. Milán pomohl skolit netradiční střelec

Turínské FC si ve 12. kole italské Serie A poradilo s AC Milán 2:1. Skóre otevřel ve 35. minutě Koffi Djidji, pro kterého šlo o první gól v dresu Býků. Naposledy se navíc trefil 10. dubna minulého roku, kdy hostoval v Crotone. Jeho tým po nepovedených výkonech z přelomu září a října opět porazil v tabulce lépe postavený celek, v minulém kole si totiž poradil s rozjetým Udinese. David Zima přišel do hry v 76. minutě z lavičky náhradníků.

Úřadující šampion italské Serie A slavil v minulém zápase přiblížení se vyřazující fázi Ligy mistrů, když deklasoval Záhřeb 4:0. Stejně jako v zisku titulu, i v letošních úspěších týmu z Milána měla prsty dvojice Rafael Leao a Olivier Giroud. Mladý Portugalec a nestárnoucí Francouz se v rámci ligy společně podíleli na 15 brankách. Turín si však na své poměry nevedl špatně, v posledním kole ho navíc nerozhodily ani letošní ofenzivní hody Udinese a z jeho hřiště odjel s výhrou.

Už ve třetí minutě obdržel povedený centr Leao, v dobré pozici ale napálil míč levačkou mimo soupeřovu bránu. V prakticky totožné šanci se znovu ocitl o chvíli později, v tomto případě zamířil vedle druhou nohou. Hra se následně vyrovnala a ani jeden z týmů si dlouho nevypracoval vyloženou příležitost. To se změnilo až ve 35. minutě, kdy Býci dostali výhodu volného kopu. O jeho rozehrání se postaral Valentino Lazaro, který našel přesně hlavu Djidjiho, jenž míč usměrnil do dolního rohu brány a poslal domácí do vedení. To téměř okamžitě navýšil technickou střelou na vzdálenější tyč Aleksej Mirančuk, a opaření hosté tak do kabin odcházeli s dvougólovým mankem.

Ve druhém dějství se jako první po vstřelené brance natahoval Divock Origi, na centrovaný balon ale nedosáhl a ten jen proletěl napříč vápnem domácích. Chvíli nato pálil také střídající Sergiňo Dest, nemířil však přesně. V 67. minutě chybovali domácí, jelikož se Alessandro Buongiorno nedohodl s vlastním gólmanem, který nedbale vyběhl, a společně tak nabídli otevřený prostor Juniorovi Messiasovi, jenž snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnat už ovšem Milánští nedokázali.

Turín tak již podruhé v řadě zaskočil favorita utkání a zvítězil. V příštím kole čeká Býky 6. listopadu Bologna na jejím hřišti. Milán si bude chtít o den dříve spravit chuť doma proti Spezii.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turín dal v 11. kole vydělat sázkovkám . Ted jsou na řadě jejich nepřátelé. Já budu spokojen i s 0.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele