základní část, 9. kolo
09.10.2022 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Turína FC (© AFP)

Turín i přes převahu Empoli neporazil

Turín FC remizoval v nedělním utkání s Empoli 1:1, avšak měl namále. Hosté šli totiž po změně stran do vedení a Granata vyrovnala až v poslední minutě zápasu prostřednictvím Saši Lukiće.

Utkání mělo hned od začátku velmi dobré tempo a v úvodní desetiminutovce Turín spálil tři dobré šance. Hned v první minutě vyslal na Vicaria nepříjemný pokus Aina a hostující brankář skokem k tyči vytěsnil balón na rohový kop. O chvíli později zakončoval střelou i Vlašić s Lazarem a branku netrefili.

Vše vypadalo z pohledu domácích dobře, ale v 11. minutě fauloval Sanabria a sudí vytasil červenou kartu. Granata však měla štěstí, protože sudí verdikt pozměnil na žlutou kartu.

Turín dál pokračoval v převaze a bohužel pro něj zahazoval šance. Další Vlašićovu ránu zneškodnil Vicario a ve 24. minutě se souboj obou protihráčů opakoval. Vicariovi nejprve pomohla tyč a dorážku Vlasiće skvěle vychytal. O tři minuty později už sice vstřelil gól Aleksej Mirančuk, ale zásah VARu a odhalení ofsajdu gólovou radost překazil. Před koncem prvního poločasu ještě vyzkoušel Vicaria střelou Aina a více už se nestalo.

První poločas byl zcela v režii domácích, jenomže střelecká nemohoucnost znamenala nerozhodný výsledek. Krátce po změně stran pak přišel pro domácí šok. Mattia Destro předvedl neskutečnou fotbalovou parádu a zády k brance střihl z hranice pokutového území přesně mířené nůžky! Tahle branka bude jistě zdobit gólové hitparády.

Turín okamžitě přešel do protiofenzivy, ale tolik šancí jako v prvním poločase už si nevytvářel. Alespoň remízu si však zasloužil a dočkal se jí až v poslední minutě zápasu. Lukicóvi se vyplatilo napadání a nakonec vstřelil i šťastný gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele