základní část, 6. kolo
10.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Junior Messias (© AFP)

AC Milán i bez vyloučeného Leãa nakonec porazil Sampdorii

Další body na cestě za obhajobou získal AC Milán, který poprvé v nové sezoně zvítězil na půdě soupeře. Výhra nad Sampdorií se nerodila vůbec lehce, protože z kraje druhého poločasu uviděl červenou kartu Rafael Leão. "Námořníci" vzápětí využili početní převahy vyrovnávací brankou, avšak po smolné ruce v pokutovém území proměnil "desítku" Olivier Giroud.

AC Milán čeká už ve středu další díl s názvem Liga mistrů a v ní veledůležitý souboj s Dinamem Záhřeb. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho se naladili výhrou, navíc premiérovou na hřištích soupeřů.

Sampdoria zatím nikterak neoslňuje a vede si zhruba tak, jak se před sezonou očekávalo. A i začátek zápasu byl dle očekávání. V 6. minutě rozjeli Rossoneri opravdu pohlednou akci, kdy Leão vysunul Girouda, ten z první přiťukl De Ketelaeremu a ten znovu z první vrátil Leãovi, jenž pak přenechal koncovku úspěšnému Júniorovi Messiasovi. Sampdoria to mohla opětovat ranou Đuričiće, která rozezvučila břevno! To všechno se událo během první desetiminutovky.

Brzy na to AC vstřelilo druhý gól, konkrétně De Ketelaere. Jenomže jeho premiérovou trefu to nepřineslo. VAR pečlivě zkoumal ofsajdové situace i možnost hry rukou a nakonec Belgičanův gól neuznal kvůli Giroudově postavení mimo hru. V závěru prvního poločasu se proti Giroudovi zaskvěl brilantním zákrokem Audero.

Milán po poločase vedl, ale hned na začátku druhého dějství přišla z jeho strany obrovská komplikace. Leão zkoušel stříhat nůžkami, jenže místo balón trefil protihráče do obličeje a po druhé žluté musel předčasně do sprch.

Sampdoria vycítila šanci a pořádně se do toho opřela. V 54. minutě poslal na malé vápno lahůdkový centr Augello a Djuričić hlavou překonal Maignana. I v oslabení dokázali Rossoneri útočit a po Hernándezově střele se vytasil s dalším zákrokem Audero.

V 66. minutě přišel rozhodující moment. Villar dosti nešťastně zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil pro hosty pokutový kop. Giroud ho bez problému proměnil a vrátil vedení na stranu Rossoneri.

I tak měla Sampdoria ještě spoustu času na odpověď, ale AC zamklo své brány a Sampdorii k vyrovnání nepustilo. Milánští přežili i velké závary před svojí brankou a následná nahromaděná frustrace stála trenéra Marca Giampaola místo na lavičce. Trenér "Námořníků" byl vyloučen na tribunu, kde už dosledoval porážku svého týmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele