základní část, 8. kolo
02.10.2022 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Raffaele Palladino (© AFP)

Sampdoria s Monzou zcela propadla

Nečekaný výsledek se odehrál na Luigi Ferraris v Janově. Sampdoria doma překvapivě hladce podlehla Monze 0:3 a ta má díky tomu druhé vítězství v kapse.

Porážka tak prohloubila janovskou krizi a je otázkou, zdali další nepříznivý výsledek přežije kouč Marco Giampaolo. Vedení klubu se sice před časem nechalo slyšet, že změnu trenéra neplánuje, nicméně taková porážka možná povede k přehodnocení stanoviska.

Sampdorii v nedělním odpoledne nevyšlo vůbec nic. Vše začalo rychle inkasovanou brankou v 11. minutě. Ciurria vrátil přetažený centr přesně před branku, kam se natlačil skórující Matteo Pessina. Monza chtěla navázat na senzační výsledek proti Juventusu a na Luigi Ferraris vykročila tou správnou nohou. Po první brance tempo hry opadlo a až před koncem se zase děly zajímavé věci. Ve druhé minutě nastaveného času se skácel v pokutovém území Rincón a sudí chtěl odpískat pokutový kop. VAR systém mu ale nedal za pravdu a po chvíli zkoumání se penalta nekopala.

Námořníci měli ještě celý druhý poločas na odpověď, jenomže hra Monzy jim vůbec nevoněla a po hodině hry prohrávali domácí už o dva góly. Gianluca Caprari trefil padající balón rovnou z první a Audero neměl šanci zasáhnout. Sampdoria bila na poplach, ale herně se jí dál nedařilo.

V 73. minutě jí ochránil před třetí brankou skvělým zákrokem Audero, i když je nutno pochválit i zakončujícího Gytkjaera. S přibývajícím časem domácí otevírali hru a v nastavení se jim to stalo osudným. Stefano Sensi dostal ideální přihrávku na vápno a ranou k pravé tyči zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele