základní část, 10. kolo
17.10.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím brzkou penaltou Lorenza Pellegriniho zvítězil na Sampdorii

Důležité tři body vyválčil na stadionu Luigi Ferraris v Janově AS Řím. Utkání rozhodl jediný moment už v 9. minutě zápasu, po kterém proměnil pokutový kop Lorenzo Pellegrini. Domácí premiéra nového trenéra Sampdorie Dejana Stankoviće tak zhořkla.

V pondělní dohrávce se střetly Sampdoria a AS Řím a zejména z trenérského hlediska byl duel nesmírně zajímavý. Nový lodivod Námořníků Dejan Stanković se utkal se svým bývalým trenérem Josém Mourinhem a se zlou se potázal.

Řím vykročil do zápasu tou správnou nohou a už v 7. minutě měl možnost pokutového kopu. Ferrari nešťastně zasáhl balón rukou a kapitán Vlků Lorenzo Pellegrini překonal brankáře Audera. I na druhé straně se Sampdoria dožadovala penalty, nicméně zákrok Smallinga nebyl k nelibosti trenéra Stankoviće odpískán. Emoce začaly na trávníků gradovat a sudí měli co dělat, aby dostali hru pod kontrolu. AS Řím ale hrál přesně to, co potřeboval a v závěru odmítl navýšení náskoku, jenomže pokus El Shaarawyho byl zablokován na rohový kop.

Sampdoria měla po přestávce stále o co hrát, ale zároveň si musela dávat pozor na římské výpady. V 55. minutě byl v dobré šanci útočník Belotti a ještě lepší zákrok předvedl Audero. O chvíli později se Sampdoria znovu zlobila na hlavního sudího, že neodpískal penaltu po údajné ruce El Shaarawyho.

Vlci neměli klid a nedodal jim ho ani Zaniolo, jehož také vychytal Audero. AS Řím se musel strachovat až do úplného konce a pojistky se nedočkal ani v nastavení. Zaniolo sice vstřelil gól, ale předcházel mu těsný ofsajd. Hostujícího záložníka to nakonec nemuselo mrzet, protože Vlci nejtěsnější vedení uhájili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
tadko97

Už by to chcelo zápas, kde nebudú nervy, či to naozaj vyhráme. V minulej sezóne takých bolo dosť, takže kde to viazne?

0:3

Reagovat
pastal

0:1

Reagovat
pastal

Hrajeme hovno ale tři body jsou jiný výsledek jsem ani nečekal o to větší bude údiv až zničíme Neapol v Neděli 3:1 Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Sabiri - Zaniolo, Zaniolo, Belotti !!!

Daje!

Reagovat
smazaný uživatel

Ok,Mou se mnou vyje.al už před utkáním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele