základní část, 15. kolo
12.11.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavící Lorenzo Colombo (© AFP)

Sampdoria si zkomplikovala záchranu porážkou s Lecce

V sestupovém pásmu zůstává i nadále Sampdoria. Klub z Janova znovu neuspěl a tentokrát si z jeho půdy odváží všechny body nováček US Lecce. Tlak na nového trenéra Dejana Stankoviće roste a problémy tradičního celku se prohlubují.

Všechno mohlo dopadnout jinak, kdyby Sampdoria proměnila svojí první gólovku ve 13. minutě. Manolo Gabbiadini nebezpečně napřáhl a přízemní střelou protáhl brankáře Falconeho. První poločas jinak příliš fotbalové krásy nepobral a s výjimkou nastavení se v něm nic nestalo. V tom ale dostal přihrávku do běhu Lorenzo Colombo a povedenou střelou zaskočil brankáře Audera.

Dejan Stanković musel reagovat a po přestávce poslal do hry Augella s Yepesem. Byli to však hosté, kdo znovu rozvlnil síť. Branka Federica Di Francesca nicméně nemohla platit kvůli postavení mimo hru.

Sampdoria se nemohla dostat do tempa ani ve druhém poločase a marně hledala skulinky uvnitř defenzívy Lecce. Hosté si kontrolovali těsný náskok a v 83. minutě se výrazně přiblížila třem bodům. Colombo tentokrát v roli nahrávače našel Lamecka Bandu a ten zvýšil na 2:0.

Námořníci už neměli moc času a stáhnout dvoubrankové manko bylo v tu chvíli prakticky nemožné. Lecce předvedlo na Luigi Ferraris takticky zvládnuté utkání a zaslouženě bere tři body. Sampdoria se bude muset o přestávce hodně zamyslet, neboť jí reálně hrozí sestup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele