základní část, 5. kolo
04.09.2022 20:45 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Destiny Udogie (© AFP)

AS Řím utrpěl čtyřgólový debakl v Udine

Asi největší překvapení kola se událo v Udine. Domácí "Zebry" si naprosto snadno a lehce pohrály s AS Řím, jehož obranu zesměšnily hned čtyřmi góly!

Dnes si Římané připomínají osmadvacet let od prvního ligového gólu legendárního Francesca Tottiho a jistě by tohle datum rádi okořenili dalšími třemi body. Na půdě Udinese se ale výhry jen tak snadno nekonají, s tím má AS své zkušenosti. Trenér Mourinho opět dal důvěru tradiční sestavě, v níž Pellegrini s Dybalou podporovali Abrahama.

Jako první sice zahrozil Paulo Dybala, který pádil s míčem na Silvestriho, ale bylo to trochu překvapivě Udinese, které skórovalo jako první. V páté minutě se Roberto Pereyra odhodlal k centru, který dost nešikovně sklepával hrudí Rick Karsdorp pro svého brankáře. Jenže si u téhle rutinní akce jaksi nevšiml, že za ním číhá Destiny Udogie. Tomu stačilo se rychle natáhnout a poslat míč do brány!

Po velké hrubce v obraně bylo na hostech vidět, že jejich sebevědomí není právě na výši a že trochu netuší, co vlastně hrát. Stále spoléhali hlavně na individuální kvalitu, která sice byla na jejich straně, ale plno nepřesností a nedorozumění kazilo jakékoli jejich snahy. Udinese stačilo flexibilně se pohybovat kolem míče a ani to mu moc práce nedalo.

Do druhé půle už nenastoupil Cristante, nýbrž útočník Belotti. Ani to ale Římanům neprospělo a ti si naopak dál nechávali trhat sny o bodech. Udinese hrálo jednoduše, účelně a chytře, na což AS nemělo odpověď. Lazar Samardžić deset minut po změně stran útočil středem hřiště, což nikdo z jeho protivníků neregistroval. Takže mladý záložník pálil a míč skočil těsně před brankářem Patríciem.

Z podobné vzdálenosti zasadil další smrtící úder AS Roberto Pereyra, který si seběhl na pas od Makenga a nedal ránou k tyči brankáři Patríciovi žádnou šanci. AS se do konce utkání proplížilo po hřišti s nadějí, že už brzy skončí. Ještě předtím ale Udinese podniklo další jednoduchý útok. Ten táhl střídající Ebosse, který nahrál na Pereyru. Zkušený útočník potáhl míč k vápnu, nahrál u něj na Sandiho Lovriće a ten snadno uzavřel na konečných 4:0 pro "Zebry"!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
tadko97

Dvakrát som správne tipol, s Juve aj s Monzou..Tak do tretice snáď

Tip : 0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Daje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele