základní část, 9. kolo
09.10.2022 15:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Gerard Deulofeu (© AFP)

Udinese má další důležitý bod, srovnalo manko s Atalantou

Atalanta může přijít o postavení lídra, protože dnes odpoledne nedokázala vyhrát na půdě Udinese. Sottilovi muži naopak dál pokračují ve skvělém představení a nevzdali se ani při dvougólovém manku. Během druhé půle vstřelili Atalantě dvě branky a berou bod.

Forma Udinese oprávněně budí obavy v táboře jakéhokoli soupeře a dnes se opět potvrdilo, že si umí zachovat tvář bez ohledu na sílu či renomé svého soka. Přitom Atalanta začala hrát mnohem lépe a nebyla daleko od vstřelení první branky. V páté minutě na centr ze strany jen těsně nedosáhlo ani duo Lookman - Hateboer. Pak se do dvou šancí díky skvělé technice dostal Luis Muriel, ale ani on brankáře Silvestriho nepřekonal.

"Zebry" se zpočátku trochu hledaly a chvíli nevěděly, jak reagovat na tlak Atalanty. A snad právě ve chvíli, kdy se Udinese přeci jen trochu nadechovalo k útočení, Atalanta skórovala. Ve 36. minutě obdržel krásný pas Luis Muriel, potáhl balon k vápnu a na zadní tyči oslovil přesnou nahrávkou Ademolu Lookmana, který už měl práci dost usnadněnou.

Udinese vlastně za první poločas nevystřelilo ani jednou do prostoru tří tyčí, kde se dnes nacházel brankář Sportiello. Ke konci první půle se ještě jedné chyby dopustil domácí brankář Silvestri, ale jeho zaváhání napravili obránci ještě předtím, než se k míči dostal Koopmeiners.

Druhý poločas byl o poznání živější. Nejprve útočník Beto mířil hlavou jen těsně nad břevno. Pak se neprosadil na druhé straně ani Lookman. Atalantě ale pomohlo Udinese samo, protože Udogie fauloval ve vápně a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. S tím si Muriel poradil lépe než brankář Silvestri a Atalanta vedla o dvě branky.

"Zebry" se ale nevzdaly a pomohla jim fotbalová genialita a technika Gerarda Deulofeua. Jeho přímý volný kop totiž skončil u tyče a brankář Sportiello se natahoval marně! Pak málem srovnal Success jenže tomu chyběl před prázdnou bránou krok.

Udinese vytvořilo na Atalantu tlak, ze kterého se Orobici nedokázali vymanit. A nakonec se jim to stalo osudným. Dvanáct minut před koncem se totiž Robert Pereyra odhodlal k centru a jeho balon si ve vápně našel Nehuen Pérez - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele