základní část, 18. kolo
15.01.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Stefan Posch (© AFP)

Udinese znovu ztratilo, Bologna dokázala otočit skóre

Udinese prohlubuje svoji krizi a tentokrát už byli hráči domácími fandy regulérně vypískáni. Opět totiž ztratili dobře se vyvíjející duel, neboť na gól Beta odpověděla Bologna po změně stran zásahy Sansoneho a Posche.

Udinese se sice pořád drží v první polovině tabulky, ale jeho skvělá podzimní forma, s níž udivovalo, je pryč. Přesto to bylo parádní utkání plné zvratů. Už ve třetí minutě zakončoval Success první šanci, ale hostující obrana jeho ránu odvrátila na roh. O pár minut později se zase dostal k míči Riccardo Orsolini, ale jeho lob skončil nad horní sítí za brankou. "Zebrám" to ale zas tak moc vadit nemuselo, protože hned z dalšího útoku našel Success krásným pasem Beta a ten v pádu dostal míč do sítě!

Portugalský střelec si jen o pět minut později mohl připsat svůj druhý zásah, jenže VAR viděl těsný ofsajd Becãa a po jeho nahrávce gól odvolal. Bologna zabrala deset minut před koncem první půle. Sansone se na malém vápně už chystal zakončit, když mu do střely skočil obětavý obránce Bijol! Odvolaného gólu se posléze dočkala i Bologna. Aebischer prodlužoval hlavou míč na skórujícího Sansoneho, jenže vybíhal z ofsajdu.

Po změně stran se prodral do vápna Udogie, jenže trefil jen tyč. A pak už začala úřadovat Mottova družina. Moro střílenou nahrávkou do vápna oslovil Nicolu Sansoneho a na jeho ránu neměl Silvestri nárok. Byla to první Sansoneho ligová branka v sezoně.

Dvacet minut před koncem si míč našel Orsolini, jenže narazil jen na pozorného Silvestriho. Ani ten ale nakonec Udinese nestačil. Rohový kop v 80. minutě prodloužil vedle sebe Jerdy Schouten a obránce Stefan Posch už měl relativně snadnou úlohu - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele