základní část, 18. kolo
14.01.2023 15:00 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Gianluca Caprari (© AFP)

Monza vyhrála v Cremonese a pokračuje v dobrých výkonech

Pro záchranu v nejvyšší soutěži je to důležitá, ne-li klíčová výhra. Fotbalisté Monzy pokračují v dobré formě a po reprezentační přestávce ještě neprohráli. Divokou výhru 3:2 zařídili svými góly Ciurria a Caprari. Druhý jmenovaný se trefil rovnou dvakrát.

Monza byla vzhledem k předchozím výsledkům mírným favoritem, nicméně potvrdit to musela na hřišti.

Od úvodních minut byli hosté aktivnější a velice brzy se ujali vedení. Ve 4. minutě ještě neuspěl Caprari, ale za další čtyři minuty už vsítil vedoucí branku Patrick Ciurria, když ho přesnou přihrávkou našel Petagna. Monza si nemohla lepší začátek přát. Zaskočené Cremonese se pak dopustilo další chyby a Monza jí znovu potrestala. Faul v pokutovém území znamenal penaltu a s tou nezaváhal Gianluca Caprari.

Teprve potom se Cremonese jakžtakž oklepalo a srovnalo krok. Nikoliv však výsledkově. Hosté si tuplované vedení v prvním poločase pohlídali.

Cremonese potřebovalo vstřelit kontaktní gól a blízko k němu mělo v 52. minutě. Charles Pickel se pověsil do vzduchu a hlavou orazítkoval brankovou konstrukci. Na druhé straně byla Monza mnohem efektivnější a i svojí třetí šanci přetavila v gól. Gianluca Caprari se z voleje opřel do další přihrávky Petagny a Monza už vedla o tři góly.

V tu chvíli už málokdo věřil, že by Cremonese bylo schopné výsledek zvrátit. Na stadionu Ziri se však ještě děly věci. Nejprve Daniel Ciofani usměrnil hlavou balón k tyči a po něm snížil na rozdíl jediné branky Cyriel Dessers. Ten si zpracoval dlouhý nákop a v pádu ho poslal na záda brankáře Di Gregoria.

Cremonese ožilo a dokonce sahalo po vyrovnání, nebýt výtečného zákroku Di Gregoria. Bohužel čas pro domácí kvapem ubíhal a Monza si už tři body vzít nenechala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele