základní část, 9. kolo
09.10.2022 18:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Neapol zníčila dalšího soupeře

Fantastickou formu nabrala napříč všemi soutěžemi SSC Neapol. Partenopei tentokrát zničili čtyřmi góly US Cremonese, ale ne všechno šlo hladce od začátku. Dlouho to dokonce vypadalo na bodovou ztrátu, nicméně čtvrthodinu před koncem strhli hosté vedení na svojí stranu naposled a v nastavení přidali další dva góly. Postupně se mezi střelce zapsali Politano, Simeone, Lozano a Oliveira.

Neapol válí a odnáší to jeden soupeř za druhým. V týdnu ponížila na vlastním stadionu slavný Ajax šesti góly a teď pokořila čtyřmi brankami i Cremonese, byť se domácí dlouho a statečně drželi.

Hosté byli od začátku aktivní a Rrahmani se nerozpakoval a orazítkoval tyč po pouhých dvou minutách. Domácí to oplatili stejnou mincí a i Dessers pálil do brankové konstrukce. Štěstěna tedy hrála na obou stranách. Ve 25. minutě předvedla další akci Neapol a po pádu Kvaračcheliji byla nařízena penalta! Matteo Politano jí proměnil naprosto suverénně prudkou střelou k tyči do protipohybu brankáře a poslal Partenopei do vedení. Gruzinský šikula Kvaračchelija byl především v prvním poločase vidět a i on sám mohl ještě v prvním poločase zvýšit na rozdíl dvou branek, kdyby jeho projektil neskončil mimo branku.

Spallettiho svěřenci měli zápas pod svojí kontrolou, ale domácí je hned po změně stran nemile zaskočili. Cyriel Dessers dostal balón na malé vápno, kde byl dřív než brankář a přesnou střelou srovnal na 1:1. Remíza byla pro Neapol málo, ale najednou to proti obraně Cremonese nešlo. Hosté jednoduše znervózněli, navíc domácí dobře a zodpovědně bránili a favorita drželi na uzdě až do 77. minuty. V tento moment poslal vysoký balón do šestnáctky Rui a na zadní tyči ho zatloukl do branky hlavou v úžasném výskoku Giovanni Simeone.

Neapol si vzala vedení zpátky a už ho nepustila. Naopak v nastaveném čase přidala další dva góly, aby zvítězila výraznějším rozdílem 4:1. Ve čtvrté minutě nastavení předvedli rychlý kontr Kvaračchelija s Hirvingem Lozanem a právě druhý jmenovaný zvýšil na rozdíl dvou branek. Hned vzápětí poslal do vápna precizní centr Di Lorenzo a Mathías Oliveira uzavřel střelecký účet utkání. Neapol porazila Cremonese 4:1 a posunula se na první místo tabulky. Pokud jde o Cremonese, to zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele