základní část, 6. kolo
11.09.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Joan González (© AFP)

Souboj nováčků Lecce a Monzy skončil smírem

V nedělním programu 6. kola italské nejvyšší soutěže došlo také na měření sil nováčků US Lecce a AC Monza Brianza. Ani jeden tým nevstoupil do sezony optimálně a dokonce ani po tomto kole se nedočkal premiérového vítězství. Monzu sice poslal do vedení z krásného přímého kopu Stefano Sensi, ovšem Lecce odpovědělo prostřednictvím Joana Gonzáleze.

Začátek utkání narušilo poměrně brzké ošetřování Carlose Augusta z Monzy, ale poté se hra rozeběhla a přinesla i první šance. Po čtvrthodině hry hlavičkoval asi o půl metru vedle Baschirotto a v ochozech to jen zahučelo. Hosté si udržovali územní převahu a ve 35. minutě vstřelili krásný vedoucí gól. Stefano Sensi se postavil k volnému přímému kopu a balón trefil naprosto přesně k tyči.

Na tahu tak byli domácí. O přestávce se nebály vystřídat obě strany, ale větší ovoce to přineslo Lecce. Ceesayovu přihrávku gólman Di Gregório vyškrábl před sebe a z druhé vlny dopravil balón do sítě Joan González.

Hra byla i nadále velmi vyrovnaná a navrch neměl žádný z týmů. Teprve v závěru málem přišlo rozhodnutí. Takřka gólovou hlavičku Gonzáleze zlikvidoval famózním zákrokem Di Gregório a chvíli na to VAR neposvětil případný pokutový kop pro Lecce. Souboj nováčku zkrátka vítěze nepoznal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele